ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η δουλειά του Αλμέιδα βγαίνει στο χορτάρι, αλλά χρειάζεται κάποιες πινελιές

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι ότι βαδίζει σε καλό δρόμο, καθώς η δουλειά του Αλμέιδα βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο έστω και στα φιλικά παιχνίδια, όμως έχει ακόμα πράγμα να βελτιώσει, κάτι που επεσήμανε ο Αργεντινός κόουτς. Η βελτίωση αυτή έρχεται μέσω της καθημερινής δουλειάς αλλά και μεταγραφικής ενίσχυσης.

Η ΑΕΚ πέρασε ένα χορταστικό διήμερο στην Κύπρο. Από την προπόνηση στο Μακάρειο, με τους φίλους της Ένωσης να αποθεώνουν τους παίκτες, τον Αλμέιδα και το επιτελείο του, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στο νικηφόρο φιλικό επί της Ομόνοιας με 2-0.

Το παιχνίδι με την Ομόνοια ήταν ένα καλό τεστ για την ΑΕΚ, καθώς οι Κυπελλούχοι Κύπρου σε έξι μέρες δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Η Ένωση έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και σε γενικές γραμμές δικαίωσε τους φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΓΣΠ.

Με αυτό το φιλικό η ΑΕΚ έφτασε τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα φιλικά, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, είδε θετικά στοιχεία στην ομάδα του, όμως μένουν πράγματα για να βελτιώσει. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει ο ίδιος, αλλά πρέπει να γίνουν κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι που θα του δώσουν επιπλέον υλικά για να χτίσει την ομάδα που θέλει.

Η υψηλή πίεση αποφέρει καρπούς

Ο Αλμέιδα θέλει από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά και να βγάζουν ένταση στο παιχνίδι τους και τα τρεξίματά τους, παίζοντας γρήγορα. Με το πέρας των φιλικών η Ένωση ανεβάζει τη διάρκεια σε αυτό το στυλ παιχνιδιού, το οποίο δείχνει να αποδίδει με αυτή την επιθετική γραμμή, τουλάχιστον στα φιλικά.

Η Ένωση έδειξε ότι μπορεί να προκαλεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, να κλέβει μπάλες και να εκδηλώνει ταχύτατα επιθέσεις. Η δουλειά που έγινε (και γίνεται) στα Σπάτα και το Άλκμααρ έχει αρχίσει να φαίνεται. Αρκεί φυσικά να έχει διάρκεια και να "εμφανιστεί" και στα επίσημα παιχνίδια.

Η υψηλή πίεση βέβαια απαιτεί και ένα γρήγορο αμυντικό τρανζίσιον και μια καλή ανασταλτική λειτουργία. Στα φιλικά δεν έδειξε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, παίζοντας με τριάδα πίσω, ωστόσο η η τελευταία γραμμή άμυνας θα είναι αισθητά καλύτερα, όταν μπει ο Βίντα μαζί με τον δεύτερο στόπερ που αναμένεται να αποκτηθεί και θα είναι εξίσου σημαντικός για τη νέα ΑΕΚ. Η περίπτωση του Ουσμάν Καμαρά, δείχνει ότι η Ένωση ψάχνεται για έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα έχει μεταπωλητική αξία, άρα κινείται για παίκτη μικρότερο ηλικιακά του Βίντα, αλλά και εγνωσμένης αξίας.

Ο νέος άξονας της ΑΕΚ τήν αναβαθμίζει

Στη μεσαία γραμμή, η Ένωση κινήθηκε ταχύτατα στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε τους Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον και Πινέδα. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας και μπορούν να κουμπώσουν μαζί σε μια ενδεκάδα.

Ειδικότερα ο Πινέδα, δικαίωσε για μια ακόμα φορά τον Ματίας Αλμέιδα γιατί τον περίμενε πώς και πώς για να τον φέρει στην ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστή σαν τον Μεξικανό η ΑΕΚ είχε χρόνια να δει στον άξονά της. Παίκτης με κάθετες κινήσεις, όπως αυτή στο υπέροχο γκολ που πέτυχε, γρήγορο σκέψη, ταχύτατα και πνευμόνια. Έχει όλο το "πακέτο" για να αποτελέσει ένα βασικό γρανάζι της ομάδας που δημιουργείται.

Την ίδια στιγμή ο Γιόνσον απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι ένα "κλασικό" εξάρι, αντίθετα μπορεί να χαλάει τις επιθέσεις των αντιπάλων και να βοηθάει στο χτίσιμο μιας σετ επίθεσης. Στον σχηματισμό 3-1-4-2, ο Δανός μέσος μπορεί να παίξει κάλλιστα τόσο ως "κόφτης' μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, αλλά και σαν εσωτερικός μέσος στη δυάδα.

Ο Γκατσίνοβιτς έχει αποδείξει την αξία του πριν έρθει στην ΑΕΚ. Είναι μια πολύ σημαντική μονάδα της μεσαίας γραμμής. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια έπαιξε σαν δεξιός full-back και αυτό έστειλε ένα μήνυμα για τις επόμενες μέρες, το οποίο δεν αφορά τον Σέρβο μέσο.

Εν αναμονή μεταγραφών και τελικών αποφάσεων

Φυσικά την ίδια στιγμή τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεταγραφικό παζάρι. Η ΑΕΚ προχωράει για την απόκτηση ενός στόπερ (όπως προαναφέρθηκε) και ενός φορ, ο οποίος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Σέρχιο Αραούχο. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα, καθώς ο Αλμέιδα θέλει να έχει στη διάθεση του τις νέες προσθήκες, όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνονται.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ που περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του Αργεντινού κόουτς για το αν θα παραμείνουν στο ρόστερ. Πρόκειται για παίκτες που την περσινή σεζόν ήταν στην πρώτη ομάδα, αλλά και για κάποιους που "διακρίθηκαν" στη δεύτερη ομάδα.

Η χρησιμοποίηση του Γκατσίνοβιτς ως δεξιού full - back και η μη χρήση του Μισελέν, φανερώνει ένα "μήνυμα" του Αλμέιδα ότι ο Γάλλος ακραίος αμυντικός δεν έχει τα χαρακτηριστικά που εκείνος θα ήθελε. Αν τελικά αποχωρήσει ο Μισελέν από την ομάδα, τότε δεδομένα η ΑΕΚ θα ψαχτεί για να αποκτήσει παίκτη σε αυτή τη θέση, που θα πλαισιώσει τον Ρότα αλλά και τον Άμραμπατ που μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή τη θέση.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ