ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αναβάθμιση του "κάπτεν" Αραούχο και η ανάγκη για άλλον ένα φορ

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρχιο Αραούχο αναλαμβάνει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην ΑΕΚ της νέας σεζόν και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά τόσο σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Παρόλα αυτά η Ένωση εξακολουθεί να ψάχνεται για την απόκτηση επιθετικού και έχει λόγους για να το κάνει.

Ο Σέρχιο Αραούχο θα είναι ο πρώτος αρχηγός της ΑΕΚ σε ιστορική συγκυρία: την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αργεντινός επιθετικός άξιζε να έχει (και τελικώς θα λάβει) το περιβραχιόνιο αρχηγού για πολλούς λόγους, τόσο αγωνιστικούς όσο και εξωαγωνιστικούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο σκέλος, ο "Τσίνο" έχει κερδίσει τον σεβασμό μεγάλης μερίδας φιλάθλων από διαφορετικού χρώματος κερκίδες και σε αυτό πολύ μεγάλο βαθμό έπαιξε η ενέργειά του μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, για την οποία έχει ήδη τιμηθεί πολλές φορές. Επίσης ποτέ δεν έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Όλα αυτά την ώρα που οι οπαδοί της Ένωσης έχουν συνδεθεί άρρηκτα μαζί του. Ήταν μάλιστα ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που γλίτωσε από τη σκληρή κριτική που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Σε σχέση με τις προηγούμενες θητείες του στην ΑΕΚ, την περσινή σεζόν ο Αραούχο βγήκε μπροστά αρκετές φορές, αντιδρούσε ακόμα και εντός των αποδυτηρίων, σε δύσκολες περιστάσεις με στόχο ν' αφυπνιστεί. Έβγαλε γενικά μια αρχηγική συμπεριφορά. Αυτοί ήταν οι λόγοι που τού έδωσαν το χρίσμα και έγινε αρχηγός και με τη "βούλα".

Ο νέος άξονας μπορεί να βοηθήσει τον περσινό καλό Αραούχο

Η περσινή σεζόν ήταν η πιο ώριμη και μεστή του με την Ένωση. Έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν από τους "λίγους" διασωθέντες από το αγωνιστικό ναυάγιο. Ίσως αν δεν έχανε το τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, η εξέλιξη να ήταν διαφορετική στη μάχη για την Ευρώπη, αλλά τα αν και τα ίσως στο ποδόσφαιρο δεν προδικάζουν τίποτα.

Ακόμα και στην κακή του μέρα του πάντως φώναζε "παρών" με τις κινήσεις του στο γήπεδο, εντός και εκτός του χώρου δράσης του, δίνοντας διαρκώς "παραπανίσια" τρεξίματα (επιστρέφοντας μέχρι τη σέντρα για να δεχθεί την μπάλα), τα οποία χρειάστηκε να τα κάνει λόγω της δυσλειτουργίας που παρουσίαζε η ΑΕΚ, παρότι είχε ενισχυθεί σημαντικά στη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Φέτος παρέμειναν όλοι οι ποδοσφαιριστές στη μεσοεπιθετική γραμμή, αναμένεται να γίνει μια ακόμα κίνηση σε αυτή τη γραμμή, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά στον άξονα, με παίκτες που έχουν δυναμώσει σημαντικά το σύνολο σε επίθεση και άμυνα.

Αυτό προσφέρει την ευχέρεια στον Αργεντινό να περιορίζει τα τρεξίματά του και να κινείται πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Δείχνει μάλιστα να κουμπώνει στο σύστημα με δύο επιθετικούς ή τον έναν πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Οι λόγοι που χρειάζεται φορ η ΑΕΚ και τα χαρακτηριστικά του φορ που ψάχνει

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ χρειάζεται άλλον ένα φορ. Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να θέσει εκτός πλάνων τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και έτσι δούλεψε στην Ολλανδία με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς. Τον Αραούχο και τον Κοσίδη, ενώ για την κορυφή υπολογίζει πλέον και τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί ν' ανταποκριθεί σ' έναν τέτοιο ρόλο.

Ωστόσο η ΑΕΚ εξακολουθεί να κινείται για την απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής και έχει αρκετούς λόγους να το κάνει. Το "σαφάρι" που κάνει στο μεταγραφικό παζάρι είναι για φορ που παίζουν κυρίως εντός του "κουτιού" και διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες επιθετικούς. Γι' αυτό και όποιος επιλεγεί να έρθει και να υπογράψει δεν θα είναι συμπληρωματικός.

Ο Αραούχο την περσινή σεζόν βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, όμως βαδίζει το 30ο έτος της ηλικίας του και το κυριότερο είναι ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Την περσινή σεζόν εκτός από το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, απουσίασε σε άλλες δύο χρονικές περιόδους εξαιτίας αντίστοιχων προβλημάτων, χάνοντας μεταξύ άλλων το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης για την κανονική διάρκεια. Κατανοητό είναι οπότε γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται έναν φορ που να είναι έτοιμος να παίξει ανά πάσα ώρα και στιγμή και να μπορεί να "βλέπει" ενδεκάδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ