ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έτσι οι Μήτογλου, Ρότα και Γέβτιτς μπήκαν στην 11άδα του Γιαννίκη

Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει οδηγίες στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει οδηγίες στον πάγκο της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη εμπειρία από την προπονητική παρουσία του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν επαναστατική. Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ και εξηγεί τις αποφάσεις του.

Ευλόγως σε πολύ κόσμο δημιουργήθηκε η απορία για το πώς ο Αργύρης Γιαννίκης οδηγήθηκε στην απόφαση να δώσει θέσεις βασικών στον Γεράσιμο Μήτρογλου και στον Λάζαρο Ρότα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο την Κυριακή (17/10) το βράδυ. Ο πρώτος έβρισκε που και που χώρο σε αποστολές της ομάδας ενώ ο δεύτερος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ σε τέτοια.

Το κριτήριο που τον οδήγησε σε αυτές τις αποφάσεις ήταν η παρουσία τους στην προπόνηση καθώς άλλη γνώση δεν μπορούσε να έχει. Εκτίμησε την προσπάθεια την αφοσίωση και τη φυσική κατάσταση τους και τους έριξε στη μάχη χωρίς δεύτερη σκέψη δίχως καν να επηρεαστεί από το γεγονός ότι δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό. Τι είδε όμως συγκεκριμένα από εκείνους όσο και από τον Ντάρκο Γέβτιτς ο οποίος επίσης είχε εξαφανιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια;

Όσον αφορά στον Ρότα που επί της ουσίας υποσκέλισε δύο ποδοσφαιριστές για να διαβεί την πόρτα της 11άδας καθώς δεν άφησε μόνο τον Μισελέν στον πάγκο αλλά και τον Μπακάκη εκτός αποστολής, άπαντες στα Σπάτα έχουν εδώ και καιρό να λένε για την εξαιρετική παρουσία του στις προπονήσεις. Έδειχνε ότι είχε πολλές δυνάμεις, πίστη στον εαυτό του και πάνω από όλα τρομερή όρεξη για δουλειά.

Είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες της ομάδας που μετά την προπόνηση -κι ενώ οι συντριπτικά περισσότεροι έχουν αποχωρήσει- κάθονται για επιπλέον δύο ώρες, εξασκούμενοι σε ατομικό επίπεδο. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που το κάνουν κι αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ένας εξ αυτών είναι επίσης ο Ουκρανός μέσος Γεβγέν Σάκχοφ ο οποίος δίνει το παράδειγμα στους νεότερους. Ή τουλάχιστον σε όσους θέλουν να το ακολουθήσουν.

Ο Μήτογλου είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής που δουλεύει πολύ για να βελτιώσει το παιχνίδι του και όποιες αδυναμίες παρατηρούνται σε αυτό. Επιπροσθέτως, διαθέτει προσόντα τα οποία έλειπαν από την αμυντική γραμμή της ομάδας όπως το ύψος, η δύναμη, το άλμα και όλα αυτά μαζί χωρίς να υστερεί σε ταχύτητα. Έδειξε εξάλλου αρκετά καλή ικανότητα στη μεταβίβαση της μπάλας και στην προσπάθειά της ΑΕΚ να χτίσει από την άμυνά της, το λεγόμενο build-up.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η επιλογή του Γέβτις δεν ήταν επίσης αναμενόμενη. Όμως ο Ελβετός μέσος, με όπλο την παρουσία του στις προπονήσεις κέρδισε τη συμμετοχή του στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο. Το πόδι του σε αυτές είναι μοιρογνωμόνιο και ο Γιαννίκης προπονητής ο οποίος δουλεύει πολύ τις στημένες φάσεις. Η διαπίστωση ότι έχει σε πολύ υψηλό βαθμό την ικανότητα της εκτέλεσης θα καθιστά απαραίτητη τη συμμετοχή του σε κάποια παιχνίδια.

Στάθηκε άτυχος στον αγώνα καθώς τραυματίστηκε, όμως μπήκε και αυτός ενεργά στο rotation του προπονητή ο οποίος σε αντίθεση με τη στρατηγική του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να πορεύεται με ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μπήκε εξ αρχής στη διαδικασία να βάλει όλους τους παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Αρκεί αυτοί να του δείχνουν μέσω της καθημερινής δουλειάς ότι το αξίζουν. Όλα πλέον θα κρίνονται για αυτούς στα Σπάτα.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ