ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς του Τσούμπερ η Ένωση

Ο Στίβεν Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο
Ο Στίβεν Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ενημέρωσε την Άιντραχτ πως θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Τσούμπερ ώστε να τον κάνει δικό της το προσεχές καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει στις τάξεις της τον Στίβεν Τσούμπερ και ενημέρωσε την Άιντραχτ στη διάρκεια της Τρίτης (3/5) πως θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Ελβετού εξτρέμ από το σύλλογο της Γερμανίας που φτάνει το 1,6 εκατ. ευρώ ώστε να τον αγοράσει. Η Ένωση είχε δικαίωμα να το πράξει έως τις 31 Μαίου.

Πέρυσι το καλοκαίρι η οψιόν αγοράς ήταν 2 εκατ. ευρώ με την ΑΕΚ να δίνει 400.000 ευρώ για το δανεισμό του τη σεζόν 2021-22 και οι δύο ομάδες να συμφωνούν στο 1,6 το προσεχές καλοκαίρι ώστε ο ποδοσφαιριστής να γίνει μόνιμα παίκτης του ρόστερ της Ένωσης για τρία χρόνια και με συμβόλαιο που είχαν συμφωνήσει από πέρυσι οι δύο πλευρές ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Φέτος ο Ελβέτος που είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Ένωση και έχει πετύχει 7 επτά τέρματα ενώ έχει δώσει και τρεις ασίστ.

Όπως είχαμε γράψει στο SPORT24 από τις 6 Απριλίου, η μοναδική περίπτωση να μην ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς θα ήταν αν ο επόμενος προπονητής εισηγηθεί κάτι αντίθετο, υποστηρίζοντας για παράδειγμα ότι με τα χρήματα αυτά η ομάδα θα μπορούσε να βρει έναν πιο χρήσιμο παίκτη για τα δικά του σχέδια. Κάτι που δεν φαίνεται ότι συνέβη στις επαφές με τον Ματίας Αλμέιδα.

Είχε από καιρό άλλωστε ξεπεραστεί και ο ενδοιασμός για τη δέσμευση τριών ετών μ' έναν ποδοσφαιριστή του εκατομμυρίου χωρίς μεταπωλητική αξία που τον Αύγουστο θα συμπληρώσει τα 31 χρόνια ζωής. Η αρχική αυτή σκέψη δεν στάθηκε ικανή να επηρεάσει τη σταθερά θετική διάθεση της διοίκησης της ΑΕΚ για ενεργοποίηση της αγοράς και έτσι ο διεθνής Ελβετός μεσοεπιθετικός θα παραμείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2025.

Τα στατιστικά του Τσούμπερ στη διάρκεια της σεζόν:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ