ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δυναμική κίνηση για Πόνσε

Ο Έκι Πόνσε
Ο Έκι Πόνσε EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 από το περιβάλλον του Εζεκιέλ Πόνσε, η ΑΕΚ προσέγγισε τον Αργεντινό επιθετικό μεταφέροντας στην πλευρά του ένα υπερβατικό – όπως χαρακτηρίστηκε – πλαίσιο συνεργασίας. Ποιο το στάτους του 25χρονου φουνταριστού και ποιες οι προτεραιότητές του.

Αποδεδειγμένη τον τελευταίο χρόνο η στροφή της ΑΕΚ στη ρωσική αγορά. Ο δανεισμός του Ντάρκο Γέβτιτς το περασμένο καλοκαίρι, η ανοιξιάτικη συμφωνία για τον δανεισμό του Γκρεγκόζ Κριχόβιακ, οι πρώτες κινήσεις που άνοιξαν τον δρόμο. Με ρεπορτάζ του ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ενημέρωσε για την τελευταία, την επισημοποίηση δηλαδή του ενδιαφέροντος της Ενωσης για τον διεθνή Νοτιοκορεάτη μέσο της Ρούμπιν Καζάν, Χουάνγκ Ιν Μπέομ.

Δεν είναι η μόνη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, η ΑΕΚ έκανε δυναμικότατη κίνηση για να διαπιστώσει αν είναι εφικτή η επάνοδος του Εζέκιελ Πόνσε. Κίνηση κάθε άλλο παρά φιλολογική, αλλά απτή και ξεκάθαρη.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με το καθεστώς των ρωσικών clubs και των ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε αυτά, έδωσαν το πάτημα στην ΑΕΚ, ειδικά εφόσον αναζητά επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού, ο οποίος κατέθεσε ποιοτικά διαπιστευτήρια στο προ τριετίας πέρασμά του.

Συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας

Σύμφωνα λοιπόν με όσα προκύπτουν από το επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του 25χρονου επιθετικού, η ΑΕΚ δεν προσέγγισε απλώς διερευνητικά τον Πόνσε, αλλά του παρουσίασε συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας. Ιδεατά με δεδομένα που θα διασφάλιζαν απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία και τον περασμένο Ιανουάριο τον παραχώρησε δανεικό στην Ελτσε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ισπανικός σύλλογος είχε δικαίωμα αγοράς του Πόνσε έναντι 4 εκατ. ευρώ (κατ’ ελάχιστο, αφού αν συμπλήρωνε συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών τότε το ποσό αυξάνονταν) ως τις 30 Μαΐου. Σε αυτό το οικονομικό επίπεδο, δεν πρόκειται να εξασκηθεί. Αν και εφόσον αποφασιστεί, η Ελτσε θα προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση, επιδιώκοντας – επίσης – να εκμεταλλευτεί τις γεωπολιτικές συνθήκες στη Ρωσία, αλλά και το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Αργεντινού στους Μοσχοβίτες ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, του 2023.

Ένα εξαιρετικό πακέτο, υπερβατικό για δεδομένα ελληνικού συλλόγου

Ο Πόνσε δεν θέλει και δεν πρόκειται να παραμείνει στην Σπαρτάκ, η οποία εκ των πραγμάτων τον έχει βγάλει στο "σφυρί". Η Ενωση λοιπόν προσέγγισε την πλευρά του Αργεντινού, προσφέροντας – όπως χαρακτηρίστηκε από ανθρώπους του περιβάλλοντός του – ένα εξαιρετικό πακέτο, υπερβατικό για δεδομένα ελληνικού συλλόγου.

Προσφορά και προσέγγιση που εκτιμήθηκε από τον Αργεντινό επιθετικό, ωστόσο ακόμη και έτσι οι συνθήκες που αναζητά, η προοπτική που ψάχνει και οι προτάσεις που ήδη έχει στα χέρια του (μεταξύ αυτών και από ομάδες της αραβικής χερσονήσου, ακόμη πιο πλουσιοπάροχες σε σχέση με τις τρέχουσες απολαβές και κασέ του, που ξεπερνάει κατά τι τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως) δύσκολα ανταγωνίζονται από οποιαδήποτε ελληνική.

Ειδικά σε επίπεδο προτεραιοτήτων, οι οποίες για τον 25χρονο Πόνσε περιλαμβάνουν φιλοδοξία ανταγωνιστικότερου, ποιοτικότερου και αποδοτικότερου επαγγελματικού περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ΑΕΚ έκανε με ηχηρό τρόπο γνωστή την πρόθεσή της, καταθέτοντας… παρουσία σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε χαραμάδα διαφοροποίησης της ιεράρχησης του Αργεντινού επιθετικού.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ