ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δεν θα έφερνε ο Κονέ παίκτη χωρίς να ξέρει ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ συνομιλεί με τον Παναγιώτη Κονέ κατά την άφιξη του
Ο Μανόλο Χιμένεθ συνομιλεί με τον Παναγιώτη Κονέ κατά την άφιξη του EUROKINISSI SPORTS

Η συνεργασία του Μανόλο Χιμένεθ με τον Παναγιώτη Κονέ θα περάσει από διάφορα στάδια και από την ομαλότητά της θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό και η πορεία της ομάδας. Ωστόσο υπάρχει κάτι δυνατό που ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε βιώσει ποτέ στο παρελθόν.

Όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή, έτσι για τον Ουκρανό δεξιό μπακ Ολεγκ Νταντσένκο, ισχύει ότι το βιογραφικό παύει να έχει την παραμικρή ουσία όταν φορέσει τη φανέλα και βγει στο γήπεδο για να αγωνιστεί.

Εκεί θα κριθεί η επιλογή του και οτιδήποτε άλλο, υπερβολικά ενθαρρυντικό ή εσκεμμένα υποτιμητικό, είναι μαζί και άδικο. Η σημασία στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει να κάνει με τη σύμφωνη γνώμη του Μανόλο Χιμένεθ. Διότι δύσκολα θα έφερνε, έστω και δοκιμαστικά για 6 μήνες ο Παναγιώτης Κονέ έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα ήθελε ο προπονητής ή για τον οποίο δεν θα είχε λάβει γνώση ότι αποτελεί στόχο.

Αν υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο για το μέλλον στη συνεργασία των δύο, είναι αυτό το οποίο ουδέποτε ο Χιμένεθ είχε βιώσει κατά το παρελθόν με τους άλλους τεχνικούς διευθυντές που έπρεπε να συνεργαστεί: την εμπιστοσύνη! Ακόμα και με τον Μαϊστόροβιτς είχε αντιπαραθέσεις και διαφωνίες σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και συγκεκριμένες επιλογές, όπως εκείνη του Ισλανδού Άρνορ Τραούστασον. Ακόμα και για τον Μάρκο Λιβάγια είχε διαφορετική άποψη, λέγοντας τότε στον Σουηδό πρώην Τ.Δ. ότι δεν είναι φορ. Γι αυτό και επέμεινε για την απόκτηση του Αραούχο, ο οποίος ήρθε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, το καλοκαίρι του 2018 και ''εγκατέστησε'' τον Λιβάγια στις πτέρυγες ή σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό.

Ατυχώς για τον Χιμένεθ, δεν είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ίλια Ίβιτς, σίγουρα θα έφτιαχναν ωραία πράγματα μαζί. Τουλάχιστον όμως έχει καθημερινή συνεργασία με έναν άνθρωπο που εκτίμησε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 και τον οποίο αναγνώρισε ως ποδοσφαιριστή-κλειδί για τα αποδυτήρια αλλά και τη μεγάλη άνοδο της ομάδας στο τελευταίο εξάμηνο, όταν αποχώρησε ως αήττητη στην Ευρώπη, κατέκτησε το πρωτάθλημα και διεκδίκησε στον τελικό το Κύπελλο. Ο Χιμένεθ ξέρει ότι ο Κονέ μπορεί να είναι ο άνθρωπός του, όπως και τότε. Κι αυτό είναι καλό για έναν τεχνικό με ιδιαίτερο χαρακτήρα, εντάσεις, ξεσπάσματα και μεγάλες απαιτήσεις στην καθημερινότητα της ομάδας.

Κοντολογίς, ο Νταντσένκο που έρχεται όπως όλα δείχνουν με δανεισμό και προοπτική αγοράς, δεν θα εντασσόταν στο ρόστερ της ομάδας, αν ο ίδιος ο Χιμένεθ δεν είχε ζητήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν δεν είχε γνώση ότι ο Κονέ θα εκκινούσε τις συζητήσεις μαζί του. Διότι το παρελθόν μας έχει δείξει ότι όταν ο Ισπανός τεχνικός έχε αντιρρήσεις ή διαφωνίες για κάποιον ποδοσφαιριστή, αν δεν τον πιστεύει, τότε δεν πολυασχολείται. Το είχε κάνει τότε με τον Τραούστασον, το κάνει και τώρα με τον Βασιλαντωνόπουλο ο οποίος μέχρι να αναλάβει την ομάδα, ήταν ο δεξιός μπακ με τις περισσότερες συμμετοχές. Και τώρα δεν υφίσταται καν στις αποστολές, απλούστατα επειδή στον Χιμένεθ δεν άρεσε ποτέ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ