ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτή είναι η συμφωνία με τον Γούτα

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Γούτας κόντρα στον Ανσαριφάρντ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Γούτας είναι ήδη παίκτης της ΑΕΚ, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσει την προσπάθεια καθιέρωσης με τα "κιτρινόμαυρα". Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η αποκάλυψη του SPORT24 για τις προχωρημένες επαφές της ΑΕΚ με τον κεντρικό αμυντικό του Ατρόμητου, Δημήτρη Γούτα, ο οποίος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι από τον Ατρόμητο, δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά σε αρκετό κόσμο. Ίσως επειδή το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα (δεδομένα) προσπαθεί να πετύχει τον επαναπατρισμό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιστορία έχει παρελθόν, δεν προέκυψε ξαφνικά, δεν σχετίζεται με την υπόθεση Παπασταθόπουλου και γενικότερα την προσπάθεια εύρεσης ενός στόπερ - ηγέτη. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό των ανθρώπων της ΑΕΚ, όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπέδειξε στον στενό κύκλο του ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για να αποκτηθούν Έλληνες παίκτες, με παραστάσεις από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι, ο Δημήτρης Γούτας εμφανίστηκε στο προσκήνιο και ξεκίνησε η διαδικασία της στενής παρακολούθησής του, καθώς μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Άρχισε να συμβαίνει μετά το παιχνίδι του Οκτώβρη στο Περιστέρι, όταν με δικό του γκολ, ο Ατρόμητος επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 και δεν ήταν ο μόνος Έλληνας που μπήκε στο στόχαστρο. Παιχνίδι με το παιχνίδι, οι σύμβουλοι του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, τον έπεισαν ότι είναι μια περίπτωση που αξίζει.

Φτάσαμε στον Γενάρη, ο παίκτης πλέον είχε αποκτήσει και νομότυπα το δικαίωμα διαπραγμάτευσης με άλλο σύλλογο και τότε ξεκίνησαν οι επαφές. Ο ατζέντης του (ο οποίος παρεμπιπτόντως εκπροσωπεί και τον Στράτο Σβάρνα) μπήκε σε διαδικασία συζητήσεων, ο Γούτας ενημερώθηκε σχετικά και παρόλο που υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού και ειδικότερα του Βελγίου, το όραμα του νέου γηπέδου και η ευκαιρία να πάρει την ευκαιρία παιχνιδιού σε μια μεγάλη ομάδα που δεν του έδωσε ο Ολυμπιακός το 2015, τον φέρνουν στην ΑΕΚ.

Σαφώς και ο Ατρόμητος, όλο αυτό το διάστημα, έκανε τις προσπάθειές του για να τον πείσει σε ανανέωση της συνεργασίας τους, καθώς διανύει μια επιτυχημένη διετία στο Περιστέρι. Ωστόσο στα 26 του, σχεδόν 27 πια, ο Γούτας ξέρει ότι τώρα είναι η ώρα για το κάτι παραπάνω. Η συμφωνία προβλέπει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με (κλιμακωτές) αποδοχές που συνολικά θα φτάσουν τις 600.000 ευρώ, εκτός των όποιων μπόνους συμφωνηθούν. Είναι μια τελειωμένη ιστορία και ο παίκτης δεν θα δώσει εξετάσεις για να μπει στην πεντάδα των στόπερ την επόμενη περίοδο, είναι ήδη μέλος αυτής.

TAGS ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ