ΑΕΚ

ΑΕΚ: Άρχισαν να μαζεύονται πολλά για τον Μιλόγεβιτς

Ο προπονητής της ΑΕΚ., Βλάνταν Μιλόγεβιτς
Ο προπονητής της ΑΕΚ., Βλάνταν Μιλόγεβιτς EUROKINISSI SPORTS

Θέμα προπονητή στην ΑΕΚ δεν είναι δυνατόν να τεθεί από τώρα, ποιος όμως μπορεί να το απαγορέψει μετά από 2 ή 3 παιχνίδια, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί;

Προβληματισμός στην ΑΕΚ υπάρχει και αυτό είναι εύλογο. Άπαντες, εντός κι εκτός ομάδας έχουν όλη την καλή διάθεση να στηρίξουν και να «αγκαλιάσουν» τη δουλειά του προπονητή. Δεν είναι ψέμα ότι -δικαίως κατά πολλούς- του αναγνωρίστηκαν όλα τα ελαφρυντικά του κόσμου για τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, για να ακριβολογούμε βγήκε «άβρεχτος» από την πιο ντροπιαστική ευρωπαϊκή στιγμή στην ιστορία της ομάδας. Άρα ουδείς δικαιούται να μιλά για στοχοποίηση ή κακή διάθεση απέναντί του, κάθε άλλο μάλιστα!

Εν συνεχεία, ο κιτρινόμαυρος οργανισμός, εντός κι εκτός ομάδας, άπλωσε γύρω του ασπίδα προστασίας, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν πολλές -και σημαντικές- προσθήκες στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου, άρα κατ' επέκταση αυξήθηκε και ο χρόνος της υπομονής για τη δουλειά που πρέπει να παρουσιάσει.

Όμως κάποια πράγματα έχουν πάψει πλέον να ωραιοποιούνται μέσα από δικαιολογίες, έρχεται η στιγμή που και αυτές γίνονται αδύναμες, ειδικά όταν εκφράζονται με λάθος τρόπο. Σαν και αυτόν που ο ίδιος ο Μιλόγεβιτς επέλεξε, λέγοντας μετά το τέλος του αγώνα ότι «δεν δικαιούμαστε αυτή την ήττα». Σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος προπονητικά, το έχασε κατά κράτος από τον αντίπαλό του.

Προβλήματα ορατά και εμφανή, η ΑΕΚ αντιμετώπισε και στα 6 επίσημα ματς που έδωσε έως σήμερα. Ο Ιωνικός και η Λαμία κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ στα παιχνίδια του ΟΑΚΑ, δεν είναι ψέμα το να ισχυριστεί κάποιος ότι έδειξαν ομάδες ικανές να φύγουν με αποτέλεσμα από την έδρα της ''Ένωσης'', ειδικά το σύνολο της Φθιώτιδας που είχε την ευκαιρία να παίζει με 11 εναντίον 11 έως το τέλος του παιχνιδιού.

Στην Κρήτη, πράγματι η διαιτησία αλλοίωσε το σκορ, όμως λάθη από τον πάγκο και πάλι κατεγράφησαν. Όσο για την Τούμπα, όλη η φάση ήταν λάθος από την αρχή έως το τέλος. Κακό στήσιμο ομάδας, καθυστερημένες και προς μη λειτουργική κατεύθυνση αντικαταστάσεις, λανθασμένη αλλαγή διάταξης η οποία περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε την ομάδα στην προσπάθεια να γυρίσει την κατάσταση.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που χρήζουν απάντησης

Η έννοια του χρόνου είναι πράγματι αφηρημένη για τους προπονητές. Όση καλή διάθεση κι αν υπάρχει, στο τέλος είναι η εικόνα μιας ομάδας και τα αποτελέσματα αυτά που θα κρίνουν τη μακροημέρευσή τους στους ρόλους τους. Όταν όμως δε διαπιστώνονται βελτίωση στο παιχνίδι και ευελιξία από τον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όταν η ομάδα είναι κακή και ο προπονητής δεν ξεχωρίζει για το coaching την ώρα του παιχνιδιού, το εις βάρος του κλίμα διαμορφώνεται εντός των τειχών, ό,τι κι αν λένε αυτοί που βρίσκονται απέξω.

Εδώ δεν τίθεται θέμα στήριξης με δημόσιες τοποθετήσεις ή διαρροές, αλλά μια βαθιά ενδοσκόπηση για το αν ο τεχνικός είναι αυτός που η ομάδα πρέπει να έχει. Μια ξεκάθαρη απόφαση -η οποία δεν είναι απαραίτητο να κοινοποιηθεί- για το αν θα πάει μαζί του έως το τέλος ή αν θα πρέπει ήδη να ξεκινά η μελέτη για την περίπτωση που το πράγμα στραβώσει ακόμα περισσότερο. Το να είναι κάποιος έτοιμος κάνοντας προεργασία, μάλλον είναι και το πιο ασφαλές.

Μετά από 6 επίσημα ματς στον πάγκο της ΑΕΚ, σίγουρα ο Μιλόγεβιτς δεν είναι ο άνθρωπος του club που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Από την άλλη ωστόσο, ο συγκεκριμένος αριθμός αγώνων είναι πολύ μικρός για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα. Τι θα γίνει ωστόσο αν τα 6 παιχνίδια που προξενούν εύλογες απορίες για τη δράση ή την επάρκειά του, γίνουν 7, 8 και 9; Οι απαντήσεις θα δοθούν προσεχώς, με ένα δύσκολο ματς στο Αγρίνιο να πλησιάζει. Διότι και φέτος, από όσα έχουμε διαπιστώσει, κάθε ματς για την ΑΕΚ θα είναι δύσκολο.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ