FOOTBALL ANALYSIS

Με τέτοιο Αραούχο η ΑΕΚ κοιτάει ψηλά

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Λαμία
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Λαμίας για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος γίνεται ο φορ που έχει ανάγκη η Ένωση για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Η ΑΕΚ πήρε αγχωτική νίκη με 1-0 κόντρα στη Λαμία για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten, με τον Σέρχιο Αραούχο να δίνει το "τρίποντο" με ένα εξαιρετικό σουτ στο 67ο λεπτό, ύστερα από όμορφη κάθετη του Εχσάν Χατζισαφί και ασίστ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Ο Αργεντινός επιθετικός φαίνεται πως πήρε... μπρος μετά από το γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι και αποτελώντας τον πιο απειλητικό παίκτης της Ένωσης απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας, έχοντας τελικές που είχαν ως "αξία" 0.53 xGoals.

Ο πιο... φορ Αραούχο που έχουμε δει

Ο Αραούχο είναι ένας επιθετικός που προτιμά να βγαίνει εκτός περιοχής, να "σπάει" την μπάλα στους συμπαίκτες του και να απειλεί με μακρινά σουτ. Γι' αυτό το λόγο η παρουσία του Καρίμ Ανσαριφάρντ ίσως ταιριάζει περισσότερο στα αγωνιστικά πλάνα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπόλοιποι παίκτες από τη μέση και μπροστά, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Το πιο σημαντικό για τον Σέρβο τεχνικό είναι ο τρόπος που λειτούργησε ο 29χρονος φορ, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και τη γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία του.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform φαίνονται οι ενέργειες με την μπάλα του Αραούχο κόντρα στη Λαμία, οι οποίες αποτελούν προσωπικό ρεκόρ του από το καλοκαίρι του 2019, όταν και η Opta άρχισε να καλύπτει τη Super League. Μάλιστα, οι οχτώ εξ αυτών έγιναν μέσα στην περιοχή.

Πέντε τελικές, όλες μέσα από την περιοχή

Παρ' όλα αυτά, το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο "Τσίνο" ολοκλήρωσε τον αγώνα με πέντε τελικές, όλες μέσα από την περιοχή. Οι δύο εξ αυτών έγιναν κεντρικά μέσα στην περιοχή, με τη μία να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0, που έκρινε και τον αγώνα. Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform φαίνονται όλες οι τελικές του Αργεντινού.

Η ΑΕΚ χρειάζεται τον Αραούχο, αλλά κι ο Αραούχο χρειάζεται την εμπιστοσύνη της ΑΕΚ για να καταφέρει να πραγματοποιήσει μία ανάλογη ή ακόμα και καλύτερη πορεία από εκείνη της σεζόν 2017/18, όταν ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των "κιτρινόμαυρων" στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια.

Ο "Τσίνο" δεν πρόκειται να αλλάξει φιλοσοφία, αλλά μπορεί να γίνει ο φορ που έχει ανάγκη η Ένωση για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ