ΑΕΚ

ΑΕΚ: Απώλεια εσόδων 15 εκατομμυρίων ευρώ για την Ένωση την τελευταία διετία

ΑΕΚ: Απώλεια εσόδων 15 εκατομμυρίων ευρώ για την Ένωση την τελευταία διετία
INTIME

Σε μία πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο γεμάτη έξοδα για την ΠΑΕ, η ΑΕΚ μέτρα τις οδυνηρές οικονομικές απώλειές, της λόγω Ευρώπης.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό βάσει της αναλυτικής ενημέρωσης από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ έβαλε στο λογαριασμό της περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για την παρουσία (και πορεία) της στο Europa League,τη σεζόν 2020-21. Χρήματα τα οποία σαφώς και την ανακούφισαν σημαντικά σε περίοδο πανδημίας, με lockdown στις ζωές μας και κατ' επέκταση στα γήπεδα.

Μετά και την επισημοποίηση παραμονής του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμμετοχή την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε μέσα στα γήπεδα και απόλυτα δικαιούται, στην ΑΕΚ μετρούν τις απώλειες μιας δεύτερης συνεχόμενης αποτυχίας να βρίσκεται η ομάδα στις διοργανώσεις της UEFA.

Άλλωστε και η περυσινή γρήγορη παρουσία της, περιορίστηκε σε δύο παιχνίδια κόντρα στη Βελέζ του Μόσταρ και στην απώλεια σημαντικών εσόδων λόγω του αποκλεισμού της από τα πρώτα παιχνίδια της στο Europa Conference League.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των χρημάτων που θα εξασφάλιζε πέρυσι αν είχε καταφέρει να μπει στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και της αδυναμίας της να διεκδικήσει αυτό το στόχο και φέτος, η ΑΕΚ χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει έσοδα 10-15 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος διετίας.

Πολύ μεγάλη απώλεια για ένα club που είναι τιγκαρισμένο στα έξοδα λόγω της κατασκευής γηπέδου, αλλά και της περυσινής σημαντικής αύξησης του μπάτζετ, επιχειρώντας το καλοκαίρι του 2021 να δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό.

Για την ΑΕΚ δεν ισχύει ότι φείδεται χρημάτων και δαπανών. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ξόδεψε πολλά αλλά το έκανε με τρόπο που αποδείχτηκε αναποτελεσματικός. Έτσι τα επιπλέον χρήματα που εμφάνισε στο μεταγραφικό τραπέζι σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, όχι απλώς δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά την καταδίκασαν και σε απώλεια τον μίνιμουμ εσόδων που η ίδια υπολόγιζε βάσει του μεγέθους της. Σε αυτές τις εποχές, το να γλιστρούν έτσι απλά πιθανά έσοδα 10 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ, συνιστά μία μεγάλη μαχαιριά για τον ποδοσφαιρικό προϋπολογισμό.

Έτσι δίνεται και η απάντηση σε όσους θεωρούν ότι δεν έγινε και τίποτα που η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης αφού τώρα θα έχει άπλετο χρόνο ο νέος προπονητής της Ματίας Αλμέιδα για να χτίσει με την ησυχία του μία καλύτερη ομάδα. Όλα αυτά είναι σχετικά.

Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί και όχι. Η απώλεια όμως ενός τόσο μεγάλου ποσού δεν καλύπτεται έτσι απλά και σίγουρα μειώνει την αγοραστική δυνατότητα κάθε ποδοσφαιρικού οργανισμού. Ας μη μιλήσουμε δε για το ranking της ΑΕΚ, το οποίο καταποντίζεται.

Ας μείνουμε στο ότι χάθηκε η ευκαιρία για πολύ σημαντικά έσοδα τα οποία θα βοηθούσαν την ΑΕΚ να είναι πιο ευέλικτη όχι μόνο στις προσθήκες της αλλά και στην προσπάθεια απεγκλωβισμού της από συμβόλαια που τη βαραίνουν και για τα οποία θα απαιτηθούν αποζημιώσεις. Χρήματα τα οποία δεν βρίσκονται εκεί έξω με κανέναν άλλο τρόπο καθώς δεν υφίστανται σε τέτοια μεγέθη, ειδικά για τις ομάδες που έχουν καταφέρει να αποκοπούν από τις ευρωπαϊκές συνευρέσεις.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ