ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το MLS θα ακολουθήσει το NBA στη Disney World με νέο format

Soccer fans celebrate as the name of Nashville's MLS team, Nashville Soccer Club, is announced during the unveiling of the team name, logo and colors Wednesday, Feb. 20, 2019, in Nashville, Tenn. The expansion franchise is due to start play in 2020. (AP Photo/Mark Humphrey)
Soccer fans celebrate as the name of Nashville's MLS team, Nashville Soccer Club, is announced during the unveiling of the team name, logo and colors Wednesday, Feb. 20, 2019, in Nashville, Tenn. The expansion franchise is due to start play in 2020. (AP Photo/Mark Humphrey) AP

Το παράδειγμα του ΝΒΑ ετοιμάζεται να ακολουθήσει το MLS, που σκοπεύει να μεταφερθεί στη Disney World για να ολοκληρώσει εκεί τη φετινή του σεζόν. Διαβάστε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Οι συζητήσεις της Disney World με το ΝΒΑ συνεχίζονται και αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια για να μεταφερθεί η Λίγκα στο Ορλάντο και να δώσει στο ESPN Wide World of Sports Complex το υπόλοιπο της σεζόν 2019/20.

Άγνωστο αν θα δούμε αγώνες της κανονικής περιόδου ή αν θα πάμε απευθείας σε playoffs, αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο Board of Governors της Παρασκευής (29/5) μαζί με πολλά ακόμη ζητήματα στα οποία ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ψάχνει απαντήσεις. Φαίνεται, πάντως, ότι η Disney World (η οποία αιτήθηκε και επίσημα να επαναλειτουργήσει από τις 11/7) θα υποδεχθεί και το MLS, το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έχει μπει στον πάγο από τις 12 Μαρτίου εξαιτίας φυσικά της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η ηγεσία του MLS έχει ζητήσει από τις ομάδες να συνεχίσουν να δουλεύουν στις πόλεις τους έως τις 21 Ιουνίου και αργότερα το καλοκαίρι να μεταφερθούν στη Disney World στην οποία θα μείνουν για περίπου 40 μέρες. Σε αυτό το διάστημα θα προλάβει η Λίγκα να ολοκληρώσει το φετινό πρωτάθλημα με ένα νέο format βέβαια, σε group stage με πέντε αγώνες για κάθε ομάδα όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες πριν από τη knockout φάση.

Τόσο οι παράγοντες του MLS, όσο και η Ένωση Παικτών απέφυγαν να σχολιάσουν σε κλήση του ESPN αυτή τη φημολογία, καθώς υπάρχουν ακόμη τρεις ομάδες (Σικάγο Φάιρ, Ντι Σι Γιουνάιτεντ, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς) που δεν έχουν καταφέρει να γυρίσουν στις προπονήσεις.

Για την ιστορία, το NWSL, το πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, θα επιστρέψει στη δράση στις 27 Ιουνίου στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα με ένα τουρνουά 25 αγώνων που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια για το 2020.

Αν το MLS μεταφερθεί στη Disney World, τότε οι περισσότεροι αγώνες θα γίνονται στο Marathon Sports Fields που έχει 12 γήπεδα (!) και φιλοξενεί στο Hess Sports Field 17 κάθε χρόνο ένα τουρνουά προετοιμασίας, το Walt Disney World Pro Soccer Classic, στο οποίο συμμετέχουν οκτώ ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ