ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον αέρα ο Κάταϊ μετά από ρατσιστικά ποστ της γυναίκας του για τους διαδηλωτές

ARCHIVO  En esta fotografía de archivo del 7 de marzo de 2020, el volante Aleksandar Katai, del Galaxy de Los Ángeles, controla el balón en la segunda mitad del partido contra los Whitecaps de Vancouver, en Carson, California, dentro del torneo de la MLS. (AP Foto/Alex Gallardo, Archivo)
ARCHIVO En esta fotografía de archivo del 7 de marzo de 2020, el volante Aleksandar Katai, del Galaxy de Los Ángeles, controla el balón en la segunda mitad del partido contra los Whitecaps de Vancouver, en Carson, California, dentro del torneo de la MLS. (AP Foto/Alex Gallardo, Archivo) AP

Στον αέρα βρίσκεται το μέλλον του Αλεκσάνταρ Κάταϊ στη Λος Άντζελες Γκάλαξι λόγω ρατσιστικών μηνυμάτων που δημοσίευσε η σύζυγος του για όσους διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τα μηνύματα που δημοσίευσε στο Instagram η σύζυγος του Αλεκσάνταρ Κάταϊ, Τέα, προκάλεσαν την οργή και την άμεση αντίδραση της Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Μάλιστα η διοίκηση θα έχει συνάντηση άμεσα με τον 29χρονο Σέρβο πρώην εξτρέμ των Ολυμπιακού και ΟΦΗ από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον του στην ομάδα.

Η Τέα Κάταϊ δημοσίευσε ανάρτηση στο Instagram στη σερβική γλώσσα με τα οποία αποκαλούσε τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μινεσότα ως "αηδιαστικά βόδια" και ζητούσε το θάνατό τους.

Η σύζυγος του πρώην μεσοεπιθετικού των Βοϊβοντίνα, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Αλαβές και Σικάγο Φάιρ διέγραψε τις αναρτήσεις μετά από τη γενική κατακραυγή και την αντίδραση από την ίδια την ομάδα, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση.

"Η Λος Άντζελες Γκάλαξι καταδικάζει κατηγορηματικά τις αναρτήσεις στα social media και ζήτησε την άμεση αφαίρεσή τους. Η Λος Άντζελες Γκάλαξι στέκεται σθεναρά ενάντια στο ρατσισμό κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένου αυτού που υποκινεί τη βία ή επιχειρεί να υποβαθμίσει τις προσπάθειες εκείνων που επιδιώκουν τη φυλετική ισότητα.

Η Λος Άντζελες Γκάλαξι υποστηρίζει τους ανθρώπους κάθε χρώματος, και ιδίως του μαύρου στις διαμαρτυρίες τους και καταπολεμά τον συστημικό ρατσισμό, την κοινωνική ανισότητα, τη μισαλλοδοξία και τη βία", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας του MLS.

Και ο ίδιος ο Κάταϊ έσπευσε, ωστόσο, να διαχωρίσει τη θέση του. Με ανάρτησή του υποστήριξε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις που δεν συνάδουν με τις αρχές της οικογένειάς του.

Photo credits: AP Foto/Alex Gallardo, Archivo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ