ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Chicago Fire ο Σβάινσταϊγκερ

Germany's captain Bastian Schweinsteiger claps hands to the German fans for the last time while he leaves the pitch during a friendly soccer match between Germany and Finland in Moenchengladbach, Germany, Wednesday, Aug. 31, 2016. Schweinsteiger made his last match for the national team. (AP Photo/Martin Meissner)
Germany's captain Bastian Schweinsteiger claps hands to the German fans for the last time while he leaves the pitch during a friendly soccer match between Germany and Finland in Moenchengladbach, Germany, Wednesday, Aug. 31, 2016. Schweinsteiger made his last match for the national team. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Chicago Fire ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου Γερμανού μέσου, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την Αγγλία στις ΗΠΑ. Ο 32χρονος Γερμανός μέσος, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, θα συνεχίσει στο MLS και τη Chicago Fire, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του την Τρίτη.

Όλα είχαν δρομολογηθεί, το μόνο που απέμενε για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να υπογράψει με την ομάδα στης οποίας τον πάγκο βρίσκεται ο Βέλικο Παούνοβιτς, ήταν η έκδοση της βίζας, ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Το συμβόλαιο είναι διάρκειας 1+1 ετών, για το καθένα από τα οποία θα λάβει 4.100.000 ευρώ, κάτι που θα τον εντάξει στη λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του MLS.

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Νέλσον Ροντρίγκες, ανέφερε: “Προσθέτουμε κάποιον, ο οποίος έχει κερδίσει σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων, και έχει προχωρήσει με έναν τρόπο που είναι εφάμιλλος με τις αξίες μας. Εμείς, ως σύλλογος, θα αναγκαστούμε να τον ωθήσουμε σε υψηλότερα στάνταρ”.

Στη Chicago Fire ο Σβάινσταϊγκερ

Από την πλευρά του, ο άλλοτε αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε: "Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα έψαχνα ευκαιρίες στις οποίες ήλπιζα να έχω θετική επιρροή και να βοηθήσω για να φτιαχτεί κάτι σπουδαίο. Η μετακίνησή μου στη Chicago Fire δεν διαφέρει από αυτό. Μέσα από τις συζητήσεις με τον Νέλσον και τον Παούνοβιτς, πείστηκα από το όραμα και τη φιλοσοφία του συλλόγου και θέλω να τους βοηθήσω με το πρότζεκτ".

Ο Γερμανός μέσος είχε παραμεριστεί από τον Ζοζέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος και η αποχώρησή του ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε, μετά τη μεταγραφή του στους "κόκκινους διαβόλους" από την Μπάγερν Μονάχου το 2015, ο 32χρονος ουδέποτε βρήκε τον καλό αγωνιστικό εαυτό του, με συνέπεια η καριέρα του να πάρει την κάθοδο.

Με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας πραγματοποίησε 35 εμφανίσεις και πέτυχε 2 γκολ, ενώ με εκείνη της Μπάγερν είχε προλάβει να αγγίζει τις 500, κατά τις οποίες είχε βρει δίχτυα 68 φορές. Στην καριέρα του έχει πανηγυρίσει 8 φορές την κατάκτηση της Bundesliga, επτά εκείνη του DFB Pokal και μία του Champions League.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ