ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο αναγεννημένος Κρίστιαν Νέμεθ

Ο αναγεννημένος Κρίστιαν Νέμεθ
Νέμεθ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε στην Ελλάδα ως σπουδαίο ταλέντο από την Λίβερπουλ για λογαριασμό της ΑΕΚ. Έφυγε αφού πέρασε από τον Ολυμπιακό Βόλου και τέσσερα χρόνια μετά κάνοντας... παπάδες στο MLS ο Κρίστιαν Νέμεθ θα παλέψει για μία θέση στο EURO 2016.

Η σεζόν 2009-2010 ήταν κομβική για το μέλλον (όπως εξελίχθηκε) της ΑΕΚ. Τα οικονομικά προβλήματα είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους με αποκορύφωμα φυσικά τη σεζόν 2012-2013 όπου η Ένωση υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία ( η ΠΑΕ διαλύθηκε και πήγε στην Γ Εθνική).

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του συλλόγου προχώρησαν σε αρκετές και δαπανηρές μεταγραφές για την εποχή. Στην ΑΕΚ ήρθαν παίκτες όπως ο Λεονάρντο, ο Μάκος, ο Καράμπελας, ο Χέρσι, ο Κώστας Μανωλάς, ο Γιάχιτς, ο Άρτσε, ο Ιορντάκε και φυσικά ο Κρίστιαν Νέμεθ.

Ο Ούγγρος επιθετικός αποτέλεσε έκπληξη στο μεταγραφικό σχεδιασμό της Ένωσης, αφού εκείνη την περίοδο η γραμμή κρούσης είχε παίκτες μεγάλης αξίας (Μπλάνκο, Τζεμπούρ, Σκόκο). Βέβαια ο 20άχρονος τότε επιθετικός ήρθε με τη μορφή δανεισμού από την Λίβερπουλ έτσι ώστε να δώσει βάθος στο ρόστερ και φυσικά αν όλα πήγαιναν καλά και επιβεβαίωνε το ταλέντο του, να γινόταν μόνιμος κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο αναγεννημένος Κρίστιαν Νέμεθ
INTIME SPORTS

Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά...

Με το καλημέρα που λέμε ο Νέμεθ ξεχώρισε στον αγωνιστικό χώρο. Στις πρώτες εννέα συμμετοχές με τα χρώματα της ΑΕΚ μέτρησε τρία γκολ και τρεις ασίστ ( το ένα εναντίον του Ολυμπιακού), αγωνιζόμενος τόσο ως φορ όσο και πίσω από τον κυνηγό. Εκεί στις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο, ο Ούγγρος άσος άρχισε να βγάζει τραυματισμούς στο αστράγαλο, ενώ έχασε και πολλά ματς λόγω των υποχρεώσεων του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20.

Έτσι, όταν επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς στις αρχές Μαρτίου δεν βρήκε αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν και τα οικονομικά προβλήματα με τον παίκτη ουσιαστικά να... ξενερώνει.

Και ξαφνικά Ολυμπιακός!

Περίπου ίδια εποχή όπως την περσινή περίοδο (τέλη Αυγούστου 2010) ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με την Λίβερπουλ και απέκτησε τον Κρίστιαν Νέμεθ για τα επόμενα τρία χρόνια ( έσμιξε ξανά με τον Τζιμπούρ), με τους Άγγλους να κρατούν το 25% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Ο αναγεννημένος Κρίστιαν Νέμεθ
INTIME SPORTS

Το 2012 ο Νέμεθ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Η καριέρα του είχε πάρει την κάτω βόλτα, παρότι πήρε ανάσα στην Ολλανδία, όμως προτίμησε να παραμείνει στη χώρα της τουλίπας για λογαριασμό της Ρόντα.

Αναγέννηση και MLS

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και σήμερα η καριέρα του Νέμεθ έχει... απογειωθεί. Ο Ούγγρος επιθετικός πραγματοποίησε 53 συμμετοχές με 10 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τον ολλανδικό σύλλογο, όμως το καλοκαίρι του 2014 έμεινε ελεύθερος από την Ρόντα και αναζήτησε ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Ο αναγεννημένος Κρίστιαν Νέμεθ

Με την Sporting ο Νέμεθ κατέκτησε ήδη έναν τίτλο (U.S. Open Cup) με δικό του γκολ, ενώ στους επτά μήνες που βρίσκεται στο MLS μετρά 29 συμμετοχές με 15 γκολ και 7 ασίστ. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Σε αυτό το διάστημα ο 26άχρονος άσος τα πήγε εξαιρετικά και με την εθνική του ομάδα ( πέτυχε δυο γκολ εναντίον της Ελλάδας), αφού θα παίξει στα Play offs για ένα εισιτήριο στα τελικά του EURO 2016.

Επιστροφή στην Ευρώπη

Τα όνειρα του Κρίστιαν Νέμεθ δεν σταματούν στην Αμερική. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ευρώπη (είναι 26 ετών) και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί ακόμα και τον Γενάρη. Σίγουρα είναι δύσκολος χαρακτήρας και επιρρεπής στους τραυματισμούς, όμως το ταλέντο του αξίζει το ρίσκο. Πάντως οι "μάγοι" δεν θα τον αφήσουν να φύγει τόσο εύκολα από το MLS που... πληρώνει καλά.

Ο Κρίστιαν Νέμεθ εν δράσει με τη φανέλα της Sporting Kansas City



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ