ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

MLS: O τίτλος στους Πόρτλαντ Τάιμπερς

Portland Timbers players pose for photos after defeating Orlando City 2-1, during an MLS soccer tournament, Tuesday, Aug. 11, 2020, in Kissimmee, Fla. (AP Photo/John Raoux)
Portland Timbers players pose for photos after defeating Orlando City 2-1, during an MLS soccer tournament, Tuesday, Aug. 11, 2020, in Kissimmee, Fla. (AP Photo/John Raoux) AP

Οι Πόρτλαντ Τάιμπερς νίκησαν 2-1 την Ορλάντο Σίτι στον τελικό της Φλόριντα με το γκολ του Ντάριο Ζούπαριτς και κατέκτησαν το MLS για την τρέχουσα σεζόν. Το μήνυμα των νικητών με μπλούζες "Black lives matter".

Σε μια ιδιαίτερη σεζόν, μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες - λόγω του κορονοϊού και της ραγδαίας εξάπλωσής του στις ΗΠΑ - οι Πόρτλαντ Τάιμπερς νίκησαν στον τελικό της Φλόριντα την Ορλάντο Σίτι και κατέκτησαν το MLS.

Η ομάδα από το Πόρτλαντ άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπαμπιαλά στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάλερι. Η Ορλάντο Σίτι, ωστόσο, βρήκε γρήγορα το δρόμο για την ισοφάριση.

Ο Νάνι βγήκε από αριστερά, ταλαιπώρησε τον αντίπαλό του, έκανε τη σέντρα, στην άμυνα των Τάιμπερς επικράτησε σύγχυση, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Περέιρα και νίκησε τον Κλαρκ στο 39ο λεπτό. Το γκολ, ωστόσο, που έκρινε την αναμέτρηση και τον τίτλο ήλθε στο 66ο λεπτό από τον Ζούπαριτς.

Ο Κροάτης με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκαλέσε. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την ομάδα από το Πόρτλαντ μετά από το 2015, ενώ εξασφάλισε και εισιτήριο για το Concacaf Champions League της επόμενης σεζόν.

Η κατάκτηση του τίτλου έγινε με αρκετούς παίκτες να φορούν μάσκες - στους πανηγυρισμούς για το γκολ του Ζούπαριτς βέβαια έγιναν ένα... κουβάρι - ενώ αρκετοί παίκτες φορούσαν μπλούζες με αναγραφόμενο μήνυμα "Black lives matter"΄.

Photo credits: AP Photo/John Raoux

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ