ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυπελλούχοι οι Sporting KC με "ήρωα" τον Κρίστιαν Νέμεθ!

Κυπελλούχοι οι Sporting KC με "ήρωα" τον Κρίστιαν Νέμεθ!
Κρίστιαν Νέμεθ

Ο Κρίστιαν Νέμεθ ισοφάρισε το γκολ του Λε Του στο ματς Philadelphia Union - Sporting KC κι έστειλε το ματς στην παράταση και τα πέναλτι όπου κατέκτησε τελικά το U.S. Open Cup (VIDEO).

Το U.S. Open Cup είναι ο παλαιότερος θεσμός στην Αμερική όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ξεκινώντας επίσημα την ύπαρξη του το 1913 ( ανεπίσημα αγώνες Κυπέλλου διοργανώνονταν από το 1884!). Μέρος παίρνουν σύλλογοι από τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και ορισμένες από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Στην 102η εκδοχή του, οι Sporting Kansas στάθηκαν πιο τυχεροί στη διαδικασία των πέναλτι και κέρδισαν με 7-6 τους Philadelphia Union, κατακτώντας έτσι τον τίτλο.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, βέβαια, χρειάστηκε η βοήθεια ενός παλιού γνώριμου μας. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Νέμεθ ( ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου) ο οποίος ισοφάρισε το γκολ του Σεμπαστιάν Λε Του κι έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ούγγρος επιθετικός ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του που αστόχησε από τα 11 βήματα, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο πήρε τελικά το Κύπελλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ