ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Τρεις ομάδες για τον τίτλο και στη "γωνία" ο Ολυμπιακός

Τουρκία: Τρεις ομάδες για τον τίτλο και στη "γωνία" ο Ολυμπιακός
AP PHOTO/PAULO DUARTE

Το πρωτάθλημα στην Τουρκία έχει πάρει φωτιά, καθώς Μπασακσεχίρ, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας διεκδικούν τον τίτλο 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει δεύτερους τους "μαύρους αετούς" και πώς επηρεάζεται στο Champions League.

Τέσσερις αγωνιστικές έμειναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στην Τουρκία. Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου έχει πάρει "φωτιά" στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της γειτονικής χώρας.

Η Μπασακσεχίρ απώλεσε τη διαφορά ασφαλείας που είχε "χτίσει" στο πρώτο μισό της σεζόν και η πρωτιά θα κριθεί στις λεπτομέρειες των επερχόμενων ντέρμπι. Δεν είναι μόνον η Γαλατασαράι που διεκδικεί το τρόπαιο, αλλά και η Μπεσίκτας έχει μπει στη μάχη, έχοντας πλέον βάσιμες βαθμολογικές ελπίδες.

Η Μπασακσεχίρ έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς. Η παρέα των Κλισί, Μπελόζογλου, Ρομπίνιο, Τουράν, Ινλέρ, Αντεμπαγιόρ, Ντεμπά Μπα και Στέφανο Ναπολεόνι γνώρισε εκτός έδρας ήττες από Μπεσίκτας και Γκεζτέπε, ενώ δεν κατάφερε να νικήσει τις Ρίζεσπορ και Καϊσερίσπορ.

Η "τσιμπόμ" του Κώστα Μήτρογλου, έτσι, κάλυψε τη διαφορά. Είχε σ' αυτό το διάστημα μόνον δύο απώλειες, δύο εκτός έδρας ισοπαλίες. Μία στο ντέρμπι με τη Φενέμπαχτσε και μία - πιο οδυνηρή, καθώς είχε την ευκαιρία να πιάσει την Μπασακσεχίρ - στο Ικόνιο την προηγούμενη Δευτέρα.

Αυτή που βγήκε κερδισμένη ήταν η Μπεσίκτας. Οι "μαύροι αετοί" συνέχισαν μόνο με νίκες και πλέον βρίσκονται σε απόσταση μίας νίκης από την κορυφή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπασακσεχίρ 62

2. Γαλατασαράι 60

3. Μπεσίκτας 59

4. Τράμπζονσπορ 53

*Ο πρωταθλητής απευθείας στους ομίλους του Champions League

** Ο δεύτερος στον δεύτερος προκριματικό γύρο του Champions League

***Ο τρίτος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League

****Ο τέταρτος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ... ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες θα κριθούν τα πάντα. Δύο ντέρμπι, τα οποία ενδεχομένως ν' αναδείξουν πρωταθλητή. Κοινός παρονομαστής σ' αυτά είναι η Γαλατά. Την Κυριακή (5/5) υποδέχεται την Μπεσίκτας, ενώ στις 19 Μάη συγκρούονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Η Γαλατασαράι υποδέχεται την Μπασακσεχίρ! Οι ισορροπίες, όπως διαπιστώνετε, είναι λεπτές...

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (62 ΒΑΘΜΟΙ)

3/5 Σίβασπορ (Ε)

12/5 Ανκαραγκιουτσού (Μ)

19/5 Γαλατασαράι (Ε)

26/5 Αλάνιασπορ (Μ)

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (60 ΒΑΘΜΟΙ)

5/5 Μπεσίκτας (Μ)

12/5 Ρίζεσπορ (Ε)

19/5 Μπασακσεχίρ (Μ)

26/5 Σίβασπορ (Ε)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (59 ΒΑΘΜΟΙ)

5/5 Γαλατασαράι (Ε)

12/5 Αλάνιασπορ (Μ)

19/5 Τράμπζονσπορ (Ε)

26/5 Κασίμπασα (Μ)

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 44.000 πόντους, όμως ακόμα δεν γνωρίζει αν θα βρίσκεται στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League της επόμενης σεζόν. Στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών όπου βρίσκεται θα συμμετάσχουν έξι ομάδες σε αυτήν τη φάση. Ο Ολυμπιακός και η Βασιλεία είναι σίγουρα, καθώς δεν έχουν κριθεί ακόμη οι δευτεραθλητές Τουρκίας, Αυστρίας, Τσεχίας και Ολλανδίας.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' βρίσκονται κάτω από τη Βασιλεία κι αν βρεθούν σε αυτόν τον γύρο ακόμα δύο ομάδες με υψηλότερο συντελεστή, οι Πειραιώτες θα πέσουν στους ανίσχυρους.

Οι ερυθρόλευκοι δεν θέλουν την Μπεσίκτας να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Μόνον από αυτή έχουν χαμηλότερη βαθμολογία, καθώς υπερτερούν των Γαλατασαράι και Μπασάκσεχίρ όσον αφορά στη γειτονική χώρα.

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έχει υψηλότερη βαθμολογία από τη Λιντς (στη δεύτερη θέση της Αυστρίας αυτή τη στιγμή), τη Βικτόρια Πλζεν (στη δεύτερη θέση της Τσεχίας αυτή τη στιγμή), αλλά χαμηλότερη από τον Άγιαξ (στη δεύτερη θέση της Ολλανδίας αυτή τη στιγμή).

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ