ΤΟΥΡΚΙΑ

Στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων οπαδών στον εθνικό τους ύμνο

Στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων οπαδών στον εθνικό τους ύμνο

Οπαδοί της Τουρκίας χαιρετούσαν στρατιωτικά κατά την ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου στον αγώνα με τη Γαλλία, κίνηση που παρέπεμψε στην εισβολή της χώρας τους στην Συρία. Σεβάστηκαν τον ύμνο της Γαλλίας.

Τη Δευτέρα (14/10) η Γαλλία υποδέχτηκε την Τουρκία στο Stade de France, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020. Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί των φιλοξενούμενων φώναζαν συνθήματα κατά του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο από τον Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, οπαδοί της χαιρετούσαν στρατιωτικά, κίνηση που παραπέμπει στην εισβολή της χώρας τους στην Συρία.

Turkish soccer team supporters shout slogans and salute before the Euro 2020 group H qualifying soccer match between France and Turkey at Stade de France at Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Thibault Camus)
Turkish soccer team supporters shout slogans and salute before the Euro 2020 group H qualifying soccer match between France and Turkey at Stade de France at Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Με ανάλογο τρόπο είχαν πανηγυρίσει οι Τούρκοι παίκτες μετά το προ ημερών 1-0 σε βάρος της Αλβανίας, θέλοντας ουσιαστικά να στηρίξουν την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου οι πολεμικές συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

Πάντως, οι Τούρκοι οπαδοί σεβάστηκαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και δεν αποδοκίμασαν, παρά το γεγονός ότι στο Stade de France έδωσαν το παρών 30.000 φιλοξενούμενοι και παρότι η αναμέτρηση είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ