ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Γκιουνές αντί-Λουτσέσκου στην εθνική Τουρκίας

Besiktas' coach Senol Gunes celebrates following the Europa League Group I soccer match between Besiktas and Sarpsborg in Istanbul, Thursday, Sept. 20, 2018. Besiktas won the match 3-1. (AP Photo)
Besiktas' coach Senol Gunes celebrates following the Europa League Group I soccer match between Besiktas and Sarpsborg in Istanbul, Thursday, Sept. 20, 2018. Besiktas won the match 3-1. (AP Photo) AP

Ο 66χρονος προπονητής της Μπεσίκτας, Σενιόλ Γκιουνές, αναλαμβάνει από το καλοκαίρι ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Τουρκίας, την οποία είχε οδηγήσει στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002.

Δύο εβδομάδες έμεινε "ορφανός" ο πάγκος της εθνικής Τουρκίας, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τον διάδοχο του Μίρτσεα Λουτσέσκου.

Ο 73χρονος Ρουμάνος προπονητής και πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν, αποχώρησε στις 11 Φεβρουαρίου και από το καλοκαίρι τον αντικαθιστά ο 63χρονος Τούρκος προπονητής της Μπεσίκτας, Σενιόλ Γκιουνές.

Έτσι, κι αλλιώς έχει εμπειρία από τη θέση, καθώς ήταν ομοσπονδιακός της εθνικής Τουρκίας από το 2002 έως το 2004. Την οδήγησε στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, στα γήπεδα των Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας - μεγαλύτερη επιτυχία του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας σε εθνικό επίπεδο - και την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του επόμενου έτους (2003).

Στα προκριματικά του Euro 2020 βρίσκεται στον όγδοο όμιλο μαζί με Γαλλία, Ισλανδία, Αλβανία, Μολδαβία και Ανδόρα, ενώ στο πρόσφατο Nations League δεν τα πήγε καλά, καθώς συγκέντρωσε τρεις βαθμούς στα τέσσερα ματς με Σουηδία και Ρωσία, έτσι υποβιβάστηκε από τη League B, στη League C.

Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μπεσίκτας, η οποία έχει συγκεντρώσει μετά από 23 ματς 40 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση της Super Lig.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ