ΤΟΥΡΚΙΑ

Γαλατάσαραϊ - Μπασακσεχίρ 2-1: Πρωταθλητής και στην Τουρκία ο Μήτρογλου

Γαλατάσαραϊ - Μπασακσεχίρ 2-1: Πρωταθλητής και στην Τουρκία ο Μήτρογλου

Η Γαλατάσαραϊ νίκησε 2-1 την Μπασακσεχίρ με ανατροπή στο μεγάλο ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής και εξασφάλισε μαθηματικα τον τίτλο της πρωταθλήτριας μία αγωνιστική πριν το φινάλε (VIDEOS).

Η Μπασακσεχίρ πλησίασε πολύ κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος φτάνοντας τη διαφορά της από την δεύτερη Γαλατάσαραϊ στους οκτώ βαθμούς λίγους μήνες πριν, όμως η "Τσιμ Μπομ" δεν το έβαλε κάτω και ανέτρεψε το σκηνικό, για να φτάσει δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε να είναι ισόβαθμη με την ομάδα των Ρομπίνιο, Αντεμπαγιόρ και Ναπολεόνι.

Με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες το τελευταίο διάστημα (ανοδική η Γαλατάσαραϊ, καθοδική η Μπασακσεχίρ), το μεταξύ τους ντέρμπι τίτλου της 33ης αγωνιστικής, έμελε να αποτελέσει συνέχεια των προηγούμενων επεισοδίων, με την "Τσιμ Μπομ" να κάνει μία ακόμα ανατροπή και την Μπασακσεχίρ να πέφτει θύμα της.

Γαλατάσαραϊ - Μπασακσεχίρ 2-1: Πρωταθλητής και στην Τουρκία ο Μήτρογλου

Και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην "Turk Telekom Arena" με το γκολ του Μπάιτς στο 17' αλλά η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έφερε τα πάνω-κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ μπροστά στο κολασμένο κοινό της, πήρε τη νίκη και μαζί το πρωτάθλημα και το νταμπλ!

Ο Φεγκουλί στο 47' με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι έκανε το 1-1 και ο Ονιεκούρου στο 64' με κεφαλιά έγραψε το 2-1 που έμελε να μείνει ως το φινάλε (δέκα λεπτά ήταν οι καθυστερήσεις), με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει την Γαλατάσαραϊ στο +3 και της να χαρίζει τον τίτλο και το νταμπλ (πριν λίγες ημερες επικράτησε της Ακχισάρσπορ με 3-1 στον τελικό Κυπέλλου).

Είναι εντυπωσιακό πως ο Κώστας Μήτρογλου (ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού) μετράει πλέον έξι νταμπλ στην καριέρα του, έχοντας κατακτήσει 4 με τη φανέλα του Ολυμπιακού και από 1 με τις Μπενφίκα και Γαλατάσαραϊ.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το 22ο πρωτάθλημα Τουρκίας για την Γαλατάσαραϊ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικης λίστας, πίσω από την Φενέρμπαχτσε (28 πρωταθλήματα) και μπροστά από την Μπεσίκτας (20 πρωταθλήματα).

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ