ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε: Βαθμό με Βαλμπουενά στο 90+6'

Fenerbahce's Mathieu Valbuena, left, in front of Anderlecht's goalkeeper Thomas Didillon, right, passes the ball to his teammate Michael Frey to score, during the group D Europa League soccer match between Fenerbahce and Anderlecht at the Sukru Saracoglu stadium, in Istanbul, Thursday, Nov. 8, 2018. Fenerbahce won the match 2-0. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Fenerbahce's Mathieu Valbuena, left, in front of Anderlecht's goalkeeper Thomas Didillon, right, passes the ball to his teammate Michael Frey to score, during the group D Europa League soccer match between Fenerbahce and Anderlecht at the Sukru Saracoglu stadium, in Istanbul, Thursday, Nov. 8, 2018. Fenerbahce won the match 2-0. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, χάρισε με εκτέλεση φάουλ στο 90+6' στη Φενέρμπαχτσε πολύτιμο βαθμό (1-1) στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. (VIDEO)

Η Φενέρμπαχτσε θέλει ν' αφήσει πίσω για τα καλά την τρέχουσα σεζόν. Για να το κάνει, θα πρέπει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε να χάνει από εκείνη της Τραπεζούντας, καθώς η Τράμπζονσπορ άνοιξε το σκορ με γκολ του Γιαζιτζί στο 16ο λεπτό.

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, πέρασε στο 56ο λεπτό στη θέση του Ζάιτς, αλλά η δεύτερη κίτρινη του Τσίφτπιναρ άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα τη Φενέρ.

Ο 34χρονος Γάλλος ήταν αποφασισμένος να λυτρώσει τους γηπεδούχους και το έκανε με εκτέλεση φάουλ στο έκτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου - η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε - χαρίζοντας σημαντικό βαθμό.

Η Φενέρμπαχτσε έχει 34 βαθμούς, πέντε περισσότερους, αλλά και ματς περισσότερο από την Μπούρσασπορ που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Γαλατασαράι του Κώστα Μήτρογλου φιλοξενείται τη Δευτέρα (29/8) από την Κόνιασπορ και σε περίπτωση νίκης πιάνει στην κορυφή την Μπασακσεχίρ, η οποία υπέστη νέα ήττα-σοκ!

Έτσι κι αλλιώς ο τίτλος στη γειτονική χώρα θα κριθεί στο μεταξύ τους ντέρμπι, το οποίο ακολουθεί.

Η σύνθεση της Φενέρμπαχτσε: Τεκίν, Ίσλα, Τσίφτπιναρ, Σκρτελ, Καλντιρίμ, Μεχμέτ Τοπάλ, Ζαΐλσον, Ντιράρ, Ζάιτς (56' Βαλμπουενά), Αγιού (66' Ελμάς), Σολδάδο.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ