ΤΟΥΡΚΙΑ

Έκλεισε η σπουδαία μεταγραφή: Αρντά Τουράν στη Μπασακσεχίρ

Barcelona's Arda Turan, top, celebrates with his teammates after Luis Suarez, foreground, scored the opening goal during the the Copa del Rey semifinal second leg soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday Feb. 7, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Αρντά Τουράν (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ ανακοίνωσε ότι η μεταγραφή του Αρντά Τουράν είναι οριστική. Η ομάδα της Τουρκίας απέκτησε τον 30χρονο επιτελικό μέσο ως δανεικό από τη Μπαρτσελόνα.

Η σπουδαία μεταγραφή για την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ είναι γεγονός. Η ομάδα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αρντά Τουράν θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής με τη φανέλα της. "Ο Αρντά Τουράν επιστρέφει στη χώρα και θα φορά τη φανέλα με τα πορτοκαλί. Δεν είναι απλά μια μεταγραφή για τη Μπασακσεχίρ. Είναι καλή για όλους μας".

Αυτό ανέφερε στη σύντομη ανακοίνωσή της η Μπασακσεχίρ μέσω του προέδρου της Göksel Gümüşdağ. Ο διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής διεκδικήθηκε και από τη Γαλατάσαράι, η οποία δεν βρήκε τα χρήματα μέσα από χορηγούς. Ο Αρντά Τουράν έχει παίξει 100 φορές με την εθνική Τουρκίας, 178 με τη Μπαρτσελόνα, 55 με την Ατλέτικο και 190 με τη Γαλατάσαράι.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι παραχώρησε τον ποδοσφαιριστή ως δανεικό στη Μπασακσεχίρ για 6 μήνες, συν δύο χρόνια. Στους "μπλαουγκράνα" πήρε ένα πρωτάθλημα, 2 Copa del Rey, 1 ισπανικό Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Στο Καμπ Νόου είχε πάει το καλοκαίρι του 2015, αλλά εξαιτίας ποινής απαγόρευσης μεταγραφών της Μπάρτσα από τη FIFA, ντεμπούτο έκανε τον Ιανουάριο του 2016.

Αυτή τη στιγμή η Μπασακσεχίρ είναι στην 1η θέση του πρωταθλήματος, στο +1 από τη Γαλατά και στο +3 από τη Φενέρμπαχτσε. Υπενθυμίζεται ότι εκεί παίζει και ο πρώην επιθετικός του Λεβαδειακού και του Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι, αλλά και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ.

(AP Photo/Manu Fernandez)

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ