SUPER LIG

Τρίτη σερί ήττα για Φενέρμπαχτσε, συντριβή για Γαλατάσαραϊ, γκολ ο Μανιάτης

Τρίτη σερί ήττα για Φενέρμπαχτσε, συντριβή για Γαλατάσαραϊ, γκολ ο Μανιάτης
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Φενενέρμπαχτσε έφτασε τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και μένει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου. Η Γαλατάσαραϊ δέχθηκε τέσσερα γκολ στην Τραπεζούντα. Νικητήριο γκολ για Μανιάτη.

Η Κάισερισπορ διατήρησε την παράδοση που τη θέλει να σκοράρει τρεις φορές στο "Σουκρού Σαράτσογλου" κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο μετά από δύο σερί 3-3, δέχθηκε ένα τέρμα λιγότερο κι έφυγε με σπουδαία νίκη 3-2 από την Κωνσταντινούπολη για την 3η αγωνιστική της Süper Lig.

Το παιχνίδι ήταν απολαυστικό και μπορεί στο 1ο ημίχρονο να σημειώθηκε μόνο το γκολ του Αντρέ Αγιού στο 13', οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Στο 2ο μέρος άρχισε ο "χορός" των γκολ, με τον Μπερνάρ Μενσά να ισοφαρίζει, τον Ισλάμ Σλιμανί να ανακτά το προβάδισμα των γηπεδούχων και στο 61' ο Μάρτιν Σκρτελ με αυτογκόλ να κάνει το 2-2. Μία τραγική τοποθέτηση του Χαρούν Τεκίν έδωσε την ευκαιρία στον Τζάρον Τσέρι να σουτάρει από μακριά και να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενουμένους, που έμειναν με 10 παίκτες στο 82' λόγω αποβολής μετά από VAR του Σαμίλ Τσινάζ για πάτημα σε αντίπαλο. Παρά τις ευκαιρίες και την πίεση, η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Η σύνθεση της Φενέρμπαχτσε (4-3-3): Τεκίν, Εζμπαϊρακλί, Νόιστατερ, Σκρτελ, Αλί Καλντιρίμ, Έλμας, Ρέγες (74' Τοπάλ), Εκιτζί (67' Φρέι), Αγιού, Σλιμανί, Βαλμπιενά (74' Σολδάδο)

Πέρασαν 5.778 ημέρες από την τελευταία φορά που ο Φατίχ Τερίμ ηττήθηκε με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων τερμάτων στο πρωτάθλημα. Ήταν η συντριβή με 0-6 από τη Φενέρμπαχτσε τον Νοέμβριο του 2002, ως προπονητής της Γαλατάσαραϊ. Στην Τραπεζούντα, γνώρισε αντίστοιχη συντριβή, αφού η Τράμπζονσπορ έκανε πάρτι με 4-0, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Νουακαέμε. Στο ντεμπούτο του ως βασικός, ο Νιγηριανός επιθετικός σημείωσε δύο γκολ, έβγαλε την ασίστ για τον Καλέμπ Εκουμπάν και μαζί με το γκολ του Ογκένι Ονάζι διέλυσαν τους πρωτευουσιάνους, που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 30' λόγω αποβολής του Γιουνές Μπελχαντά.

Η σύνθεση της Γαλατάσαραϊ (4-3-3): Μουσλέρα, Μαριάνο, Μαϊκόν, Τσαλίκ, Ναγκατόμο, Ακμπαμπά (81' Φεγκουλί), Φερνάντο, Μπελχαντά, Γκιιουμιούς (46' Εντιάιγ), Ντερντιγιόκ, Ονιεκούρου (81' Ροντρίγκες)

Στην Αλάνια, ο Γιάννης Μανιάτης έσπασε το... ρόδι και σημείωσε το πρώτο τέρμα του με την Αλάνιασπορ, στην οποία ανήκει από πέρυσι. Ο διεθνής μέσος διαμόρφωσε το 1-0 του αγώνα με την Γκιέζτεπε χάρη σε πλασέ εντός περιοχής στο 71ο λεπτό του αγώνα και χάρισε τρεις σημαντικούς πόντους στην ομάδα του, στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού. Ο έτερος Έλληνας του συλλόγου, ο Γιώργος Τζαβέλας, αγωνίστηκε κι αυτός ως βασικός και αναντικατάστατος, όπως και ο Λούκας Βιγιαφάνιες.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Μαλάτιασπορ - Κόνιασπορ 0-1 (14' Μιλόσεβιτς)

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Φενέρμπαχτσε - Κάισερισπορ 2-3 (13' Αγιού, 57' Σλιμανί / 52' Μενσά, 61' αυτ. Σκρτελ, 69' Τσέρι)

Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ - Σίβασπορ 1-1 (86' Ρεγκατέν / 46' Κονέ)

Τράμπζονσπορ - Γαλατάσαραϊ 4-0 (3' Ονάζι, 25', 45+3' Νουακαέμε, 90+3' Εκουμπάν)

Αλάνιασπορ - Γκιέζτεπε 1-0 (71' Μανιάτης)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

19:15 Ερζουρούμσπορ - Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ

19:15 Κασίμπασα - Ανκαραγκιουτζιού

21:45 Μπούρασπορ - Μπεσίκτας

21:45 Αντάλιασπορ- Ρίζεσπορ

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Μαλάτιασπορ - Κόνιασπορ 0-1

Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ - Σίβασπορ 1-1

Photo credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS SUPER LIG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ