ΙΣΠΑΝΙΑ

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-4: Έμεινε ζωντανή με τεσσάρα

Barcelona's Antoine Griezmann, top, is congratulated by teammate Lionel Messi, left, and Jordi Alba, right, after scoring his side third goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Villareal at La Ceramica stadium in Villareal, Spain, Sunday, July 5, 2020. (AP Photo/Jose Miguel Fernandez)
Barcelona's Antoine Griezmann, top, is congratulated by teammate Lionel Messi, left, and Jordi Alba, right, after scoring his side third goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Villareal at La Ceramica stadium in Villareal, Spain, Sunday, July 5, 2020. (AP Photo/Jose Miguel Fernandez) AP

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε εκτός έδρας με 4-1 επί της Βιγιαρεάλ και παρέμεινε στο -4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος.

Πριν από την σέντρα και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Εκείνη όμως που την πήρε ήταν η Μπαρτσελόνα η οποία πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση μετά τη διακοπή, επικράτησε με 4-1 στην έδρα της Βιγιαρεάλ και έμεινε στο -4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "μπλαουγκράνα" ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός μπορούν να μην σκόραρε όμως είχε δύο ασίστ και ήταν εκείνος που συνεχώς δημιουργούσε κινδύνους.

Μάλιστα, ο Μέσι είναι ο μοναδικός με 20+ ασίστ σε δυο σεζόν στα 4 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά (Αγγία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία) πρωταθλήματα. Το έχει κάνει μία φορά ο Ανρί στην Premier League, το έχουν κάνει από μία και οι Κέβιν ντε Μπράινε και Τόμας Μίλερ στην Bundesliga.

Πάμε όμως στα του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε μόλις στο 3' όταν μετά από ωραία συνεργασία του Σέρζι Ρομπέρτο με τον Άλμα ο τελευταίος έκανε το γύρισμα και ο Πάκο Τόρες στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Γκριεζμάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η Βιγιαρεάλ βγήκε μπροστά και δικαιώθηκε στο 14' με τον Ζεράρ Μορένο. Ο πρώην μπλαουγκράνα, Πάκο Αλκάθερ, έβγαλε τον Σάντι Καθόρλα μέσα στην περιοχή και αριστερά εκείνος σούταρε με τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν να διώχνει. Η μπάλα όμως στρώθηκε στον Ζεράρ Μορένο ο οποίο από κοντά έκανε το 1-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η αντίδραση από την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι άνοιξε στον Σουάρες έξω από την περιοχή και αριστερά όπως επιτίθεντο οι φιλοξενούμενοι, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στο πόδι του Ραούλ Αλμπιόλ και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων.

Με την συμπλήρωση 45 λεπτών στον αγώνα είχαμε το τρίτο γκολ για την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι έστρωσε την μπάλα στον Γκριεζμάν με το τακουνάκι και ο Γάλλος με μαγική λόμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής κρέμασε τον Ασένχο και έκανε το 1-3 για την Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ που θα του έβαζε ξανά μέσα στο ματς, Εκείνη όμως που έφτασε στο γκολ ήταν η Μπαρτσελόνα. Στο 87' ο Άλμπα έβγαλε για τον Φάτι αριστερά, ο πιτσιρικάς πήρε τα μέτρα στο ένας εναντίον ενός με τον Αλμπιόλ και με δεξί σουτ έκανε το τελικό 4-1. Μάλιστα, οι Καταλανοί είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και άλλα τέρματα όμως ο Ασένχο και το δοκάρι είχαν άλλη άποψη στην προσπάθεια του Μπρέθγουεϊτ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο, Αλμπιόλ, Τόρες, Α. Μορένο, Τσουκουέζε, Ανγίσα, Ιμπόρα, Καθόρλα (55' Τριγκέρος), Γκ. Μορένο, Αλκάθερ (36' Μπάκα)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (72' Μπρέθγουεϊτ), Ρομπέρτο, Βιντάλ, Μέσι, Γκριεζμάν (72' Φάτι), Σουάρες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου

Ατλέτικο - Μαγιόρκα 3-0 (29' πεν., 45+4' Μοράτα / 79' Κόκε)

Σάββατο 4 Ιουλίου

Θέλτα - Μπέτις 1-1 (22' Νολίτο - 79' Φεντάλ)

Βαγιαδολίδ - Αλαβές 1-0 (88' Φερνάντεθ)

Γρανάδα - Βαλένθια 2-2 (61' πεν. Φερνάντεθ, 86' Βίκο / 63' Βαγέχο, 68' Γκέδες)

Κυριακή 5 Ιουλίου

Μπιλμπάο - Ρεάλ 0-1 (73' Ράμος πεν.)

Εσπανιόλ - Λεγκανές 0-1 (53' Σίλβα)

Οσασούνα - Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-4 (14'Ζεράρ Μορένο/3'αυτ. Τόρες,20'Σουάρες,45'Γκριεζμάν, 87' Φάτι)

Δευτέρα 6 Ιουλίου

Λεβάντε - Σοθιεδάδ (20:30)

Σεβίλλη - Έιμπαρ (23:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 77

2. Μπαρτσελόνα 73

3. Ατλέτικο 62

4. Σεβίλλη 57

.................................

5. Βιγιαρεάλ 54

6. Χετάφε 53

.................................

7. Ρεάλ Σοθιεδάδ 50

.................................

8. Μπιλμπάο 48

9. Βαλένθια 47

10. Γρανάδα 47

11. Οσασούνα 45

12. Λεβάντε 42

13. Βαγιαδολίδ 39

14. Μπέτις 38

15. Αλαβές 35

16. Θέλτα 35

17. Έιμπαρ 35

.................................

18. Μαγιόρκα 29

19. Λεγκανές 28

20. Εσπανιόλ 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ