ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Σούπερ Καπ Ισπανίας στην Ρεάλ: 4-1 την Ατλέτικο στα πέναλτι!

Real Madrid players celebrate with trophy after they beat Atletico Madrid in the Spanish Super Cup Final soccer match at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Monday, Jan. 13, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
Real Madrid players celebrate with trophy after they beat Atletico Madrid in the Spanish Super Cup Final soccer match at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Monday, Jan. 13, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ισπανία πήγε στην Ρεάλ, με την ομάδα του Ζιντάν να νικάει 4-1 την Ατλέτικο στα πέναλτι (0-0 σε 90λεπτο και παράταση) και να κατακτά το Σούπερ Καπ!

Η λευκή πλευρά της Μαδρίτης πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Ισπανία! Ρεάλ και Ατλέτικο δεν καταφεραν να λύσουν τις διαφορές τους στα 90λεπτά και στην ημίωρη παράταση στον τελικό που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο "King Abdullah Sports City" της Τζέντα, με την ομάδα του Ζιντάν να είναι όμως πιο εύστοχη και ψύχραιμη στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί, οι μερένγκες είδαν τους Καρβαχάλ, Ροντρίγκο, Μόντριτς και Ράμος να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα, την ώρα που ο Σαούλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Τόμας νικήθηκε από τον Κουρτουά, για να επικρατήσουν με 4-1 και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου για 11η φορα στην ιστορία τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο Ζιντάν συνέχισε τη φοβερή παράδοση που τον συνοδεύει ως τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, καθως μετράει πλέον 9 νίκες στους ισάριθμους τελικούς που έχει λάβει μερος ως head coach στους μπλάνκος!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ δεν επεφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις, με το τέμπο να είναι χαμηλό και την κλασική ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες να απουσιάζει. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μεν να επιδείξει 70% κατοχή μπάλας, με την εδαφική υπεροχή της να είναι όμως φλύαρη, ενώ όσες φορές προσπάθησε να απειλήσει, ο Όμπλακ δεν άφησε την Ατλέτικο να ανησυχήσει.

Στο πρώτο δεκάλεπτο μπλόκαρε σταθερά τα σουτ εκτός περιοχής των Καζεμίρο (5') και Μόντριτς (9') και στο 39' έπεσε και μπλόκαρε στην κλειστή γωνία το συρτό σουτ του Μεντί εντός περιοχής, με την καλύτερη στιγμή της ομάδας του Ζιντάν να είναι η κεφαλιά του Καζεμίρο στο 43, από εκτέλεση κόρνερ του Κρόος, που έφυγε άουτ.

Οι ροχιμπλάνκος του Σιμεόνε προτίμησαν να αφήσουν τη μπάλα στην Ρεάλ, έχοντας ως στόχο να περιμένουν, να πιέζουν, να κλέβουν μπάλες και να βρουν την άμυνα της συμπολίτισσας σε κατάσταση ανισορροπίας, με τις δύο καλές στιγμές τους να έρχονται στο πρώτο 20λεπτο.

Atletico Madrid's players and Real Madrid's players jump for the ball during the Spanish Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Sunday, Jan. 12, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Atletico Madrid's players and Real Madrid's players jump for the ball during the Spanish Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Sunday, Jan. 12, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Στο 14' ήταν η καλύτερη εκ των δύο, με το σουτ του Ζοάο Φέλιξ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι (μετά από λάθος πάσα του Σέρχιο Ράμος) ενώ στο 20' την ίδια τύχη είχε και το σουτ του παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης, Άλβαρο Μοράτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά όσον αφορά στο ρυθμό του αγώνα (παρέμεινε αργός), με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στην άμυνα και να αποφεύγουν να πάρουν πολλά ρίσκα.

Η ομάδα πάντως που κυνήγησε περισσότερο το γκολ ήταν η Ρεάλ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να το πανηγυρίσει.

Στο 51' ο Γιόβιτς δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μόντριτς και έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή για να στείλει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Όμπλακ ενώ στο 67' έβγαλε σέντρα για τον Βαλβέρδε, με τον Ουρουγουανό να είναι μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και να παίρνει την κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα να χτυπήσει στο... γόνατό του και να φύγει άουτ.

Real Madrid's Federico Valverde heads to clear the ball in front of Real Madrid's goalkeeper Thibaut Courtois during the Spanish Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Sunday, Jan. 12, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
Real Madrid's Federico Valverde heads to clear the ball in front of Real Madrid's goalkeeper Thibaut Courtois during the Spanish Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Sunday, Jan. 12, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της Ατλέτικο στον τελικό ήρθε ουσιαστικά στο 80', με ένα χαμένο τετ α τετ: ο Τρίπιερ έβγαλε με εκπληκτική μπαλιά τον Μοράτα απέναντι στον Κουρτουά και ο Ισπανός επιθετικός έκανε το σουτ αλλά ο Βέλγος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ!

Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα οι δύο ομάδες είχαν αμφότερες από μία καλή ευκαιρία για το χρυσό γκολ, με τους δύο γκολκίπερ να βρίσκονται πάντως σε ετοιμότητα: ο Όμπλακ μπλόκαρε σταθερά στο 91' το δυνατό συρτό σουτ του Ροντρίγκο ενώ στο 94' ο Κουρτουά απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόμας Παρτέι.

Το 0-0 έμεινε στην κανονική διάρκεια (ίδιο αποτέλεσμα έφεραν οι δύο ομάδες και στον αγώνα πρωταθλήματος στο Γουάντα Μετροπολιτάνο) και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση (5ος σερί τελικός μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο που δεν κρίθηκε στο 90λεπτο) εκεί όπου και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι δύο τερματοφύλακες, με τους Όμπλακ και Κουρτουά να φαντάζουν ανίκητοι.

Στο 93' ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Βιτόλο μέσα από την περιοχή και στο 107' αρνήθηκε το γκολ στον Μοράτα αποκρούοντας με το πόδι, με τον Όμπλακ να "απαντάει" στο 110' όταν απέκρουσε με εξαιρετικό τρόπο τα διαδοχικά σουτ των Μόντριτς και Μαριάνο Ντίας μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Ατλέτικο.

Atletico Madrid's Vitolo shoots the ball as Real Madrid's Sergio Ramos tries to stop him during the Spanish Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Monday, Jan. 13, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
Atletico Madrid's Vitolo shoots the ball as Real Madrid's Sergio Ramos tries to stop him during the Spanish Super Cup Final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Monday, Jan. 13, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Στο 115' η Ρέαλ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Βαλβέρδε πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα κάνοντας σκληρό τάκλιν από πίσω στον Μοράτα την ώρα που ήταν έτοιμος να μπει στη μεγάλη περιοχή της Ρεάλ και να βγει απέναντι στον Κουρτουά, με τον Βέλγο κίπερ να έχει μία ακόμα σωτήρια απόκρουση στο 118', αποτρέποντας αυτογκόλ του Μεντί!

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με την Ρεάλ να χαμογελάει ξανά όπως και στον τελικό του Champions League το 2016 στο Μιλάνο. Και αυτό γιατί οι παίκτες της είχαν 100% ευστοχία σε αντίθεση με τους παίκτες του Σιμεόνε που απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό στις 2 από τις 3 εκτελέσεις τους, για να έρθει το 4-1 και να χαρίσει το βαρύτιμο τρόπαιο στους μερένγκες.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 η Ρεάλ: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Καρβαχάλ

Χαμένο πέναλτι για την Ατλέτικο: Ο Σαούλ Νίγκεθ έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού

2-0 η Ρεάλ: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ροντρίγκο

Χαμένο πέναλτι για την Ατλέτικο: Ο Κουρτουά απέκρουσε την εκτέλεση του Τόμας Παρτέι

3-0 η Ρεάλ: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μόντριτς

3-1 για την Ατλέτικο: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Τρίπιερ

4-1 η Ρεάλ: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον αρχηγό Σέρχιο Ράμος και το τρόπαιο στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Άνετη και ωραία στον τελικό η ομάδα του Ζιντάν
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ