ΙΣΠΑΝΙΑ

Σοθιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Έπιασαν κορυφή οι Μαδριλένοι

Real Madrid's Karim Benzema celebrates his goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Sociedad and Real Madrid at Anoeta stadium, San Sebastian, Spain, Sunday, June 21, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Madrid's Karim Benzema celebrates his goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Sociedad and Real Madrid at Anoeta stadium, San Sebastian, Spain, Sunday, June 21, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τέρματα των Σέρχιο Ράμος και Μπενζεμά επικράτησε με 2-1 κόντρα στην Σοθιεδάδ και ανέβηκε στην κορυφή της La Liga. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι του Γάλλου στη φάση του γκολ. (VIDEOS)

Στην κορυφή της La Liga βρίσκεται πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 απέναντι στην Σοθιεδάδ. Οι Μαδριλένοι έχουν μεν τους ίδιους βαθμούς με την Μπαρτσελόνα (65), όμως υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις για τους Μαδριλένους. Μόλις στο δεύτερο λεπτό οι παίκτες του Ρεάλ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Βαλδέρδε γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Βινίσιους από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά αστόχησε.

Το υπόλοιπο πρώτο μέρος κύλησε χωρίς να δούμε πολλές αξιόλογες φάσεις. Η καλύτερη εξ αυτών ανήκε και πάλι με πρωταγωνιστή εκ νέου τον Βραζιλιάνο. Ο Βινίσιους με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πέρασε δύο παίκτες και σούταρε με το δεξί έστειλε όμως την μπάλα πάνω στον Ρεμίρο. Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρους μέρους ο Βινίσιους έκανε μία ακόμα ατομική ενέργεια από τα αριστερά και κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιορέντε. Ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την Ρεάλ Μαδρίτης στο 50'. Ο Ζιντάν, όμως, είδε τον αρχηγό του να βγαίνει εκτός λίγο αργότερα αφού χτύπησε γόνατο με γόνατο με τον Ίσακ και αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή στο 60'.

Ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Ογιαρθάμπαλ βγήκε για να μπει ο Γιανουζάι κάτι που έδωσε πνοή στην Σοθιεδάδ που άρχισε να κερδίζει μέτρα. Στο 69' ο Βέλγος σκόραρε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε. Ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Μερίνο που ήταν σε θέση οφσάιτ επηρέασε το οπτικό πεδίο του Κουρτουά.

Σχεδόν στην αμέσως επόμενη φάση η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε με τον Μπενζεμά σε μία φάση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα. Ο Βαλβέρδε έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Γάλλο να κατεβάζει την μπάλα και στη συνέχεια να σκόράρει με σουτ στο 70'. Οι παίκτες της Σοθιεδάδ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μπενζεμά, όμως ο διαιτητής μετά την εξέτεση του VAR αποφάσισε να μετρήσει κανονικά το τέρμα. Βέβαια, εάν η μπάλα βρήκε εκεί που έδειξε ο Μπενζεμά στους αντιπάλους του είναι χέρι σύμφωνα με τον κανονισμό. Το συγκεκριμένο σημείο δεν θα είναι χέρι από του χρόνου. Με αυτό το τέρμα ο Μπενζεμά έγινε πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ αφού έφτασε τα 165 και πέρασε τον Ούγκο Σάντες.

Η Σοθιεδάδ δεν το παράτησε το παιχνίδι και ξαναμπήκε σε αυτό στο 83'. Ο Μερίνο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή την κατέβασε και με σουτ με το δεξί έκανε το 2-1.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Σοθιεδάδ πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος το οποίο αύξησε τις πιθανότητες της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο, ενώ αντίθετα έκανε περισσότερο περίπλοκα τα πράγματα για τους γηπεδούχους σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή τους έξοδο.

Σοθιεδάδ: Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ, Γιορέντε, Λε Νορμάν, Μονρεάλ, Θουμπελδία, Μερίνο, Πορτού, Έντεργκααρντ, Ογιαρθάμπαλ, Ίσακ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαρν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος, Ροντρίγκες, Ζούνιορ, Μπενζεμά

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 0-1 (11' Μορένο)

Μαγιόρκα - Λεγκανές 1-1 (9' Σάλβα / 87' Ροντρίγκες)

Σεβίλλη Μπαρτσελόνα 0-0

Σάββατο 20 Ιουνίου

Εσπανιόλ - Λεβάντε 1-3 (28' Λόπεθ / Μπόρχα Μαγιοράλ, 67' Μπάρντι, 87' αυτ. Πεδρόσα)

Μπιλμπάο - Μπέτις 1-0 (7' Ίνιγο Μαρτίνεθ)

Χετάφε - Έιμπαρ 1-1 (30' Ετέμπο / 45+6' Σάρλες)

Ατλέτικο - Βαγιαδολίδ 1-0 (80' Βιτόλο)

Κυριακή 21 Ιουνίου

Θέλτα - Αλαβές 6-0 (14' Μουρίγιο, 20' πεν. Άσπας, 40', 41' Ραφίνια, 78' πεν. Νολίτο, 86' Μίνα)

Βαλένθια - Οσασούνα 2-0 (12' Γκέδες, 35' Ροντρίγκο)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (83' Μερίνο / 50'πεν Ράμος, 70'Μπενζέμα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ 65

2. Μπαρτσελόνα 65

3. Σεβίλλη 52

4. Ατλέτικο 49

.................................

5. Χετάφε 48

6. Σοθιεδάδ 47

.................................

7. Βιγιαρεάλ 47

.................................

8. Βαλένθια 46

9. Μπιλμπάο 42

10. Γρανάδα 42

11. Λεβάντε 38

12. Αλαβές 35

13. Οσασούνα 35

14. Μπέτις 34

15. Βαγιαδολίδ 33

16. Θέλτα 30

17. Έιμπαρ 29

.................................

18. Μαγιόρκα 26

19. Εσπανιόλ 24

20. Λεγκανές 24

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες περνούν στους ομίλους του Champions League

** Ο 5ος και ο 6ος περνούν στους ομίλους του Europa League.

*** Ο 7ος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

**** Οι τελευταίες τρεις ομάδες υποβιβάζονται.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ