ΙΣΠΑΝΙΑ

Σοθιεδάδ - Μιραντές 2-1: Έκαναν το πρώτο βήμα οι Βάσκοι

Real Sociedad's Alexander Isak, right, celebrates after scoring his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Sociedad and Barcelona, at Anoeta stadium, in San Sebastian, Spain, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Sociedad's Alexander Isak, right, celebrates after scoring his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Sociedad and Barcelona, at Anoeta stadium, in San Sebastian, Spain, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Σοθιεδάδ πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Copa del Rey, καθώς επικράτησε 2-1 της έκπληξης του θεσμού, Μιραντές με σκόρερ τους Μικέλ Ογιαρθάμπαλ και Μάρτιν Έντεγκααρντ. (VIDEO)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Copa del Rey έκανε η Ρεάλ Σοθιεδάδ, η οποία επικράτησε 2-1 της έκπληξης του θεσμού, Μιραντές στο Ανοέτα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έψαξαν κι άλλα γκολ για να διευρύνουν το προβάδισμά τους και να έχουν το "πάνω χέρι" ενόψει της ρεβάνς, αλλά η Μιραντές άντεξε στην πίεση και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της.

Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ, αλλά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους και έφτασαν στην ισοφάριση στο 39ο λεπτό με τον Ματέτους.

Ωστόσο, η χαρά των παικτών της Μιραντές κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού στο 43' το μεγάλο αστέρι της Σοθιεδάδ, Μάρτιν Έντεγκααρντ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με όμορφο σουτ στην κίνηση.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, να πιέζουν και για τρίτο γκολ, αλλά τους φιλοξενούμενους να αντέχουν το "σφυροκόπημα" και να φεύγουν με το μη χείρον βέλτιστον. Αποκορύφωμα, η φάση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Έντεγκααρντ να βγάζει τετ α τετ τον Πόρτου με τον τερματοφύλακα της Μιραντές, Μόγια Λιμόνες, αλλά τον δεύτερο να λέει "όχι" με εξαιρετική απόκρουση.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ COPA DEL REY

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου

Μπιλμπάο - Γρανάδα 1-0 (42' Μουνιαΐν)

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου

Σοθιεδάδ - Μιραντές 2-1 (9' πεν. Ογιαρθάμπαλ, 43' Έντεγκααρντ / 39' Ματέους)

Τετάρτη 4 Μαρτίου

22:00 Μιραντές - Σοθιεδάδ

Πέμπτη 5 Μαρτίου

22:00 Γρανάδα - Μπιλμπάο

Photo Credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ