ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεάλ - Σοθιεδάδ 3-4: Αποκλεισμός-σοκ στο Μπερναμπέου για το Κύπελλο

Real Sociedad's Martin Oedegaard is congratulated by teammates after scoring during a Spanish Copa del Rey soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Thursday, Feb. 6, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Sociedad's Martin Oedegaard is congratulated by teammates after scoring during a Spanish Copa del Rey soccer match between Real Madrid and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Thursday, Feb. 6, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Σοθιεδάδ νίκησε (3-4) τη Ρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και την απέκλεισε από το Copa del Rey. Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ που ανήκει στους Μαδριλένους άνοιξε το δρόμο την πρόκριση των Βάσκων στα ημιτελικά του Copa del Rey. Πρώτο ματς που δέχεται 4 γκολ επί εποχής Ζιντάν.

Η Ρεάλ υποδέχθηκε το Σαντιάγκο Μπερναμπέου τη Σοθιεδάδ για τον προημιτελικό του Copa del Rey και γνώρισε εντός έδρας ήττα (3-4) και αποκλεισμό από τους Βάσκους!

Το δρόμο για την πρόκριση της ομάδας από το Σαν Σεμπαστιάν άνοιξε ο Μάρτιν Όντεγκααρντ. Το wonderkid από τη Νορβηγία που δεν χωρούσε στα πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν, δεν έχει στεριώσει στους μερένγκες - τον απέκτησαν το 2015 από τη Στρόμγκοτσετ αλλά παραχωρήθηκε κατά σειρά δανεικός σε Χέρενφεϊν και Φιτέσε - πλήγωσε την ομάδα στην οποία ανήκει. Αυτό ήταν έκτο γκολ (έχει και οκτώ ασίστ) σε 23 επίσημα ματς την τρέχουσα σεζόν.

Ο Ίσακ έκανε το σουτ από αριστερά, ο Αρεολά απέκρουσε, αλλά ο 21χρονος Νορβηγός πήρε το ριμπάουντ κι άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49') ο Ίσακ σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Σουηδός σκόραρε ξανά ύστερα από πέντε λεπτά κι αυτή τη φορά ήταν σε κανονική θέση. Το γκολ που πέτυχε μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπαρενετσέα, ο οποίος πέρασε τον Νάτσο, μέτρησε καθώς ήταν σε κανονική θέση.

Οι Βάσκοι δεν σταμάτησαν εκεί. Πέτυχαν και τρίτο γκολ! Και πάλι με τον Αλεξάντερ Ίσακ ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Αρεολά δεξιά εντός περιοχής, εκμεταλλευόμενος τη λανθασμένη απομάκρυνση της άμυνας της Ρεάλ.

Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας έβγαλε αντίδραση. Μείωσε σε 1-3 έπειτα από τρία λεπτά. Ο Μπραχίμ Ντίαθ κινήθηκε από δεξιά, συνέκλινε, έβγαλε στον Μαρσέλο και ο Βραζιλιάνος με το αριστερό εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κι όμως η Σοθιεδάδ έβρισκε τον τρόπο να μεγαλώνει σοκ των Μαδριλένων. Βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Μίκελ Μερίνο, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο της γηπεδούχου άμυνας και αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του σκόρερ των δυο προηγούμενων γκολ.

Ο Ροντρίγκο μείωσε στο 82ο λεπτό σε 2-4 ύστερα από ασίστ του συμπατριώτη του, Βινίσιους, ο οποίος έκανε στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου διαμόρφωσε με τον Νάτσο το τελικό σκορ (3-4).

Συνεχίζεται η "κατάρα" του Ζινεντίν Ζιντάν που δεν έχει κατακτήσει ποτέ εγχώριο Κύπελλο στην καριέρα του σε συλλογική επίπεδο (Κάννες, Μπορντό, Γιουβέντους, Ρεάλ), ούτε φυσικά στην προπονητική του καριέρα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ δέχεται τέσσερα γκολ επί τεχνικής ηγεσία του Ζινεντίν Ζιντάν. Αυτό μάλιστα συνέβη στο 250ό ματς του Ζιζού στον μαδριλένικο πάγκο.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ