ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Μάχη δισεκατομμυρίων και για τις εμφανίσεις

Barcelona's Lionel Messi, front, steers the ball past Real Madrid's Sergio Ramos during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Lionel Messi, front, steers the ball past Real Madrid's Sergio Ramos during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Real Madrid, dubbed 'el clasico', at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να αυξάνουν τα έσοδα τους με τις χορηγίες ενδυμασίας να αποτελούν το πιο πρόσφατο πεδίο μάχης τους. Πόσα παίρνουν από ADIDAS και NIKE αντίστοιχα.

Νούμερα που αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και που σίγουρα προκαλούν ζάλη στους μη έχοντες είναι αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα έσοδα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα από την ADIDAS και τη NIKE αντίστοιχα.

Την περασμένη Δευτέρα η "Marca" αποκάλυψε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έρθει σε συμφωνία με την ADIDAS για νέο δεκαετές συμβόλαιο (2020-2030) το οποίο θα αποφέρει στα ταμεία της τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με απλά μαθηματικά το πάγιο ποσό εσόδων για τους Μαδριλένους θα είναι 110 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα υπάρχει πρόβλεψη για μπόνους 40 εκατομμυρίων εφόσον υπάρξει ρεκόρ πωλήσεων. Η συγκεκριμένη συμφωνία σε βάθος δεκαετίας είναι η πιο μεγάλη που έχει υπογράψει ποδοσφαιρική ομάδα, όμως σε ετήσιο επίπεδο είναι μικρότερη από εκείνη της Μπαρτσελόνα με την NIKE.

Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ξεκινήσει από το 1999 και τον Μάιο του 2016 η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επέκτασή της μέχρι το 2023 με τους μπλαουγκράνα να διατηρούν το δικαίωμα να την παρατείνουν μέχρι το 2028! Τι αναφέρει αυτή η συμφωνία; Από τη φετινή σεζόν και μέχρι το 2023 ή το 2026 εάν η Μπαρτσελόνα αποφασίσει την επέκταση της συμφωνίας στα ταμεία της θα μπαίνουν πάγια 155 εκατομμύρια ευρώ!

Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να θεωρήσουμε σχεδόν δεδομένο ότι την επόμενη σεζόν οι Καταλανοί θα σπάσουν το ρεκόρ πωλήσεων αφού συμπληρώνουν 120 χρόνια ζωής και θα ετοιμάσουν επετειακή φανέλα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι μπλαουγκράνα το διάστημα 2018-2023 θα εισπράξουν τουλάχιστον 775 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εάν επεκτείνουν τη συνεργασία τους για άλλα τρία χρόνια θα προσθέσουν ακόμα 465 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους. Αυτό σημαίνει ότι σε οκτώ χρόνια θα έχουν εισπράξει τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όλα τα παραπάνω φυσικά αφορούν τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τις συμφωνίας των ομάδων με την ADIDAS και την NIKE αντίστοιχα. Χωρίς, δηλαδή, να γνωρίζουμε τις υπόλοιπες ρήτρες και τα μπόνους που υπάρχουν στα συμβόλαια τους με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ