ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρασίνγκ: "Δεν έχουμε οφειλή στον Παναθηναϊκό"

Ρασίνγκ: "Δεν έχουμε οφειλή στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Η Ρασίνγκ Σανταντέρ υποστηρίζει ότι αδίκως της επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών από τη FIFA, επειδή η οφειλή της προς τον Παναθηναϊκό έχει διακανονιστεί και θα καταβληθεί αργότερα.

Η FIFA ζήτησε από την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να αφαιρέσει 6 βαθμούς από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ (συμμετέχει στη Segunda Division), επειδή δεν έχει καλύψει οφειλή ύψους 80.000 ευρώ προς τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση της ομάδας της Καντάμπρια αντεπιτέθηκε και ισχυρίζεται ότι τελεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της και δεν έχει αρχίσει την αποπληρωμή των οφειλών της.

Ο πρόεδρος της Ρασίνγκ, Μανουέλ Χιγκουέρα, υποστήριξε ότι νομίμως δεν έχει αποπληρωθεί ο Παναθηναϊκός:

"Η Ρασίνγκ δεν έχει να συμμορφωθεί σε κάποια απαίτηση του Παναθηναϊκού, γιατί το επικαλούμενο ποσό έχει συμπεριληφθεί στο διακανονισμό με τους πιστωτές. Η ομάδα χρεοκόπησε το 2011 και σήμερα έχει κάνει επανεκκίνηση όσον αφορά τα χρέη που είχε στους πιστωτές της, ενώ δεν έχει αρχίσει την αποπληρωμή των διακανονισμών. Επιπροσθέτως, απαγορεύεται στη Ρασίνγκ, όσο βρίσκεται σε καθεστώς χρεωκοπίας, να αποπληρώσει μεμονωμένα έναν πιστωτή της, γιατί κάτι τέτοιο θα βλάψει τους άλλους πιστωτές. Σύμφωνα με το άρθρο 107 του καταστατικού της FIFA, όσο διαρκεί η διαδικασία χρεωκοπίας μιας ομάδας, αυτή προστατεύεται από τις απαιτήσεις άλλου μέλους της, όπως ο Παναθηναϊκός. Η ίδια η FIFA έχει αποδεχτεί ότι η διαδικασία που υπάγεται η Ρασίνγκ, δεν έχει ολοκληρωθεί".

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ο Χιγκουέρα εμφάνισε και ένα επίσημο έγγραφο της FIFA, με αποδέκτη τον Νασίφ Μόρις και κοινοποιημένο στον Παναθηναϊκό, που φαίνεται να τον επιβεβαιώνει. Το έγγραφο σημειώνει ότι οι απαιτήσεις του Νοτιοαφρικάνου και της ΠΑΕ, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Ιδού το έγγραφο:

Ρασίνγκ: "Δεν έχουμε οφειλή στον Παναθηναϊκό"
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ