ΙΣΠΑΝΙΑ

Πρόστιμο στη Θέλτα για τα άδεια καθίσματα

 RC Celtas John Guidetti from Suisse challenge for the ball with Atletico Madrids Jorge Resurreción Koke during a Spanish La Liga soccer match between Celta Vigo and Atletico Madrid at the Balaidos stadium in Vigo, Spain Sunday Jan. 10, 2016. (AP Photo/Lalo R. Villar)
RC Celtas John Guidetti from Suisse challenge for the ball with Atletico Madrids Jorge Resurreción Koke during a Spanish La Liga soccer match between Celta Vigo and Atletico Madrid at the Balaidos stadium in Vigo, Spain Sunday Jan. 10, 2016. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

Τα άδεια καθίσματα στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της Θέλτα τη φετινή σεζόν, είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου στην ισπανική ομάδα

Την επιβολή προστίμου στη Θέλτα αποφάσισε η ισπανική Λίγκα, λόγω της μικρής προσέλευσης θεατών στους εντός έδρας αγώνες των Γαλιθιάνων, όπως ορίζουν οι κανονισμοί στη La Liga.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα πρέπει να έχει πληρότητα τουλάχιστον 70% σε κάθε παιχνίδι στις θέσεις που καταγράφονται από τον τηλεοπτικό φακό. Στους δύο πρώτους αγώνες, με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ και την Αλαβές, στο "Balaidos" βρέθηκαν 16.961 και 17.384 θεατές αντίστοιχα, σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 29.000 θεατών.

Στους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν φέτος, προβλέπεται ότι το κομμάτι των εξεδρών που καταγράφεται από τον τηλεοπτικό φακό, δεν πρέπει να φαίνεται άδειο. Αυτό συνέβη λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει με την αγγλική Premier League, όπου η πληρότητα είναι σχεδόν σε όλα τα γήπεδα πάνω από 90%, για το ποιο από τα δύο πρωταθλήματα είναι το πιο εμπορικό στον κόσμο.

Την Πέμπτη το βράδυ, η Θέλτα δίνει ακόμα έναν εντός έδρας αγώνα για τη La Liga, καθώς υποδέχεται τη Χετάφε. Επειδή η αντίπαλη ομάδα δεν είναι καθόλου... εμπορική και υπάρχει ο φόβος πως δεν θα βρεθεί πολύς κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου, οι ιθύνοντες της ομάδας θα μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων για να προσελκύσουν τους φιλάθλους.

Έτσι, τα εισιτήρια στις εξέδρες Marcador και Gol θα κοστίζουν 15 ευρώ, ενώ το κόστος στην κεντρική εξέδρα θα φτάνει μέχρι τα 40 ευρώ.

AP Photo/Lalo R. Villar

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ