ΙΣΠΑΝΙΑ

Πέθανε ο Κίνι

Πέθανε ο Κίνι
AP PHOTO

Ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς σκόρερ, ο Κίνι που συνέδεσε το όνομά του με Σπόρτινγκ Χιχόν και Μπαρτσελόνα, άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Πένθος στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αφού ο Ενρίκε Κάστρο Κίνι, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ που έβγαλε η χώρα, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 68 ετών. Ο πρώην επιθετικός της Σπόρτινγκ Χιχόν και της Μπαρτσελόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κίνι υπέστη καρδιακό επεισόδιο το απόγευμα καθώς περπατούσε στον δρόμο κοντά στο σπίτι του στο Χιχόν. Ένα ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σημείο κι οι τραυματιοφορείς επιχείρησαν να τον σώσουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Ο γεννημένος στο Οβιέδο Κίνι ήταν ο 8ος σκόρερ στην ιστορία της Primera Division με 219 τέρματα σε 448 εμφανίσεις και ο 4ος Ισπανός, φορώντας κυρίως τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν, από το 1968 μέχρι το 1980 και από το 1984 μέχρι το 1987.

Ενδιάμεσα, αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν με την Μπαρτσελόνα, όπου κατέκτησε και όλα τα τρόπαια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής: ένα κύπελλο, ένα Supercopa, ένα Copa de la Liga και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας πέντε φορές και ακόμα δύο κατέκτησε τον ίδιο τίτλο στη Segunda Division.

Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 35 φορές και σημείωσε 8 τέρματα, συμμετέχοντας σε δύο Μουντιάλ και ένα Euro.

Photo credits: AP Photo

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ