ΙΣΠΑΝΙΑ

Όταν οι τρεις Μαραντόνα νίκησαν τη Μάλμε

Όταν οι τρεις Μαραντόνα νίκησαν τη Μάλμε

Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις Μαραντόνα νίκησαν με τη φανέλα της Γρανάδα, τη Μάλμε το 1987. Έστω κι αν ο μεγάλος Ντιέγκο δεν αγωνίστηκε ποτέ επίσημα με την ομάδα της Ανδαλουσίας. (VIDEO)

Η Μάλμε αντιμετωπίζει την Τετάρτη τη Ρεάλ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Ωστόσο στη σουηδική πόλη, η πιο έντονη ανάμνηση από επίσκεψη ισπανικής ομάδας είναι αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα, το Νοέμβριο 1987.

Η Μάλμε με το νυν ομοσπονδιακό της εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χόντσον, στην τεχνική της ηγεσία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο σουηδικό πρωτάθλημα με δύο συνεχόμενους τίτλους. Τότε έλαβε την πρόσκληση της Γρανάδα - που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία - για φιλική αναμέτρηση εκμεταλλευόμενη και τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η προσέλευση στο παλιό "Εστάδιο Λος Κάρμενες", ανέρχετο στα 20.000 άτομα. Η Μάλμε ταξίδεψε στην Ανδαλουσία χωρίς τους διεθνείς Σουηδούς της ποδοσφαιριστές με τον Ρόι Χόντσον, να "προειδοποιεί" τους παίκτες του στα αποδυτήρια: "Παιδιά, όταν θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο, ετοιμάζουν μία έκπληξη"

Όταν οι τρεις Μαραντόνα νίκησαν τη Μάλμε

Η έκπληξη ηχούσε στο όνομα του μεγάλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Για την ακρίβεια στον αγωνιστικό χώρο, υπήρχαν τρεις Μαραντόνα. Πέραν του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο εκείνη τη στιγμή, παρόντες ήταν οι Ούγκο και Λάλο, αδέρφια του.

Το φιλικό ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Γρανάδα με την Μπόκα Τζούνιορς, έναντι 20.000.000 πεσετών, για την απόκτηση του μικρότερου αδερφού του Ντιέγκο, 21χρονου τότε Λάλο. Ο Ντιέγκο, εκείνη την εποχή, ανήκε στη Νάπολι με την ιταλική ομάδα να φοβάται ενδεχόμενο τραυματισμού. Η Γρανάδα "έβγαλε" από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα, 25.000.000 πεσέτες.

Κι όμως, ήταν πραγματικότητα. Ο Ντιέγκο φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Γρανάδα. Η Μάλμε άνοιξε το σκορ στο 20ό λεπτό, αλλά ο Λάλο μετά από πάσα του Ντιέγκο ισοφάρισε στο 26ο. Ο Νταλίν έβαλε ξανά μπροστά τους Σουηδούς στο 64', αλλά ήρθε η ώρα του Ντιέγκο να ισοφαρίσει με μαεστρική εκτέλεση φάουλ. Τελικά με το γκολ του Μανουέλ, η "γρανά" πήρε τη νίκη με 3-2.

Το ματς αυτό - αν και φιλικό - πέρασε στην ιστορία. Ως αυτό που αγωνίστηκαν και οι τρεις Μαραντόνα μαζί, ως το πρώτο και μοναδικό που ο Ντιέγκο φόρεσε τη φανέλα της Γρανάδα. Ως σημείο αναφοράς στα ισπανικά ΜΜΕ, ενόψει της αναμέτρησης της Μάλμε με τη Ρεάλ.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ