ΙΣΠΑΝΙΑ

Οπαδοί της Ράγιο δεν κράτησαν ενός λεπτού σιγή και είχαν το λόγο τους

Οπαδοί της Ράγιο δεν κράτησαν ενός λεπτού σιγή και είχαν το λόγο τους

Μερίδα οπαδών της Ράγιο Βαγιεκάνο δεν σεβάστηκε το ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού αστυνομικού στο Μπιλμπάο πριν το ματς της Αθλέτικ με τη Σπαρτάκ Μόσχας για το Europa League. Διαβάστε για ποιο λόγο. (VIDEO)

Τραγωδία είχαμε την περασμένη Πέμπτη (22/2) στο Μπιλμπάο, με έναν αστυνομικό να πέφτει νεκρός μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τον αγώνα της Αθλέτικ με την Σπαρτάκ Μόσχας, για τη ρεβάνς της φάσης των 32 του Europa League.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις Ρώσοι κι ο άτυχος αστυνομικός, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Basurto", όπου υπέκυψε λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα, από καρδιακή ανακοπή.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας έδωσε εντολή πριν από κάθε παιχνίδι της Ισπανίας, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου άνδρα. Μερίδα οργανωμένων της Ράγιο Βαγιεκάνο, στο ματς με την Χουέσκα δεν σεβάστηκαν την απόφαση και αποδοκίμαζαν τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου.

Ο λόγος της αντίδρασης αυτής ήταν για τον Ινίγκο Καμπάκας, οπαδού της Μπιλμπάο που έχασε τη ζωή του το 2012 κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τις αστυνομικές Αρχές μετά το εντός έδρας ματς με τη Σάλκε για το Europa League.

Ο φίλος των Βάσκων είχε δεχτεί πλαστική σφαίρα και διαπιστώθηκε πως αυτή ευθυνόταν για τον θάνατό του, με τους "Μπουκανέρος" να εκφράζουν με αυτό τον τρόπο χθες (24/2) τη διαμαρτυρία τους.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ