ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο "τελειωμένος" Μπενίτεθ κι ο "αόρατος" Μέσι

Ο "τελειωμένος" Μπενίτεθ κι ο "αόρατος" Μέσι

Όλοι στη Μαδρίτη θεωρούν τον Ράφα Μπενίτεθ ως υπαίτιο για τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα. Ειλημμένη η απόφαση απομάκρυνσής του, εξετάζεται ο χρόνος που θα ανακοινωθεί.

Η επόμενη ημέρα του "clasico" βρίσκει τη Ρεάλ να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια στα οποία τη διέλυσε η Μπαρτσελόνα (0-4), το Σάββατο απόγευμα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και τους "μπλαουγκράνα" να είναι σε κλίμα ευφορίας.

"Τελειώνει" ο Μπενίτεθ

Ειλημμένη φέρεται να είναι η απόφαση απομάκρυνσης του Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο των "μερένγκες". Θα γίνει άμεσα ή στο τέλος της σεζόν; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα - πρόκληση για τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Του χρεώνουν ότι έχει "χάσει τα αποδυτήρια" (αν τα είχε ποτέ) και η στατιστική δεν είναι σύμμαχός του, πλέον.

Ο "τελειωμένος" Μπενίτεθ κι ο "αόρατος" Μέσι

Οι παίκτες είναι απέναντι από τον Ράφα και τη "σημαία της επανάστασης" έχει σηκώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πιο προβεβλημένος άσος της "βασίλισσας" φέρεται να είπε σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, "Ή ο Ράφα ή εγώ".

Τέλος υπάρχουν και δημοσιεύματα, όπως αυτό της "Μarca", που κατηγορούν τον τεχνικό της Ρεάλ ότι επί δύο εβδομάδες δεν δοκίμασε την ομάδα που θα παρέτασσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Υπερβάλλουν, βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι έλειπαν οι διεθνείς.

Οι αμφιβολίες του προέδρου

Ο Πέρεθ, είναι αναποφάσιστος. Δεν του αρέσει η ιδέα αλλαγής τεχνικού μεσούσης της σεζόν και προτιμά να ονειρεύεται μία αντίδραση αλά... Μπαρτσελόνα (όταν έχασε πέρυσι στο Ανοέτα εγέρθηκαν ερωτήματα για τον Λουίς Ενρίκε και η ομάδα "ξύπνησε"). Οι συνομιλίες του προέδρου με τους πρωτοκλασάτους παίκτες θα είναι καθοριστικές.

Ο "τελειωμένος" Μπενίτεθ κι ο "αόρατος" Μέσι

Βέβαια κι αυτός δεν πέρασε στο απυρόβλητο. Άκουσε αποδοκιμασίες, στο τέλος της αναμέτρησης, μόνο που αυτές συνέπεσαν με την ακρόαση του ύμνου της Ρεάλ από τα μεγάφωνα. Ακόμη και η χαρακτηριστική του κίνηση με νόημα "τι θέλεις να κάνω εγώ" σε οπαδό των "μερένγκες" μετά το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα, τα λέει όλα.

Οι 40 πάσες και ο Ράφα Μουρίνιο

Κι όμως ρεπό (!)

Δεν έφθαναν τα παραπάνω, ήρθε και το ρεπό της Κυριακής. Προγραμματισμένο βέβαια πριν το διασυρμό, ωστόσο ο Μπενίτεθ δεν άλλαξε τα πλάνα του. Τα καστιγιάνικα ΜΜΕ προσπαθούν να βρουν ο,τι μεμπτό στην συμπεριφορά του Ράφα.

Κανείς δεν ασχολείται με τον Μέσι

Στη Βαρκελώνη κανείς δεν ασχολείται με τον Λιονέλ Μέσι. Πρωτοφανές. Όλα πήγαν καλά και ακολουθεί το παραδοσιακό "πικάρισμα" στον αντίπαλο. Κανείς δεν ασχολείται με τον Ράφα Μπενίτεθ. Λίγο με Ράμος, λίγο με Κριστιάνο Ρονάλντο, περισσότερο με Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ακόμη και με τον Μαρσέλο, ο οποίος απευθύνθηκε σε έντονο ύφος σε Μαδριλένο δημοσιογράφο: "Έχεις παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, έχει παίξει στο "Μπερναμπέου";

Ο "τελειωμένος" Μπενίτεθ κι ο "αόρατος" Μέσι

Κατά τ' άλλα το σύνθημα δόθηκε από τον Ενρίκε. "Νιώθουμε ευλογημένοι με την εμφάνιση και τη νίκη αυτή, είναι ένα παιχνίδι που οι οπαδοί μας θα θυμούνται για καιρό. Μπορείς να κερδίσεις στο Μπερναμπέου, το καλύτερο όμως, είναι ο τρόπος που το κάνεις. Είχαμε μελετήσει αρκετά τον αντίπαλο, κυνηγήσαμε σε όλο τον αγώνα αυτό που είχαμε σχεδιάσει εξ αρχής και καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Δεν είναι ότι αυτοί παρέδωσαν γρήγορα, αλλά ότι εμείς παίξαμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, ήμασταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αποτελεσματικότητα των παικτών.

Όπως είπα και χθες, μίλησα με τον Μέσι και τον Ράκιτιτς, για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Η απόφαση για την ενδεκάδα, ήταν εύκολη. Τα πήγαν όλοι εξαιρετικά, μηδενός εξαιρουμένου.

Ο "τελειωμένος" Μπενίτεθ κι ο "αόρατος" Μέσι

Ο Ρομπέρτο, είναι ο μπαλαντέρ της ομάδας, μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση, έχοντας πάντα την ίδια απόδοση. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος, έβγαλε πολύ ενέργεια και αν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης.

Ο Ινιέστα είναι η κληρονομιά της ανθρωπότητας, όχι μόνο για τη Μπάρτσα και τη Βαρκελώνη, αλλά για όλο τον κόσμο. Απολαύσαμε και πάλι ένα μοναδικό ποδοσφαιριστή, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δέχθηκε τόσο ζεστό χειροκρότημα."

Στο ίδιο κλίμα και οι εφημερίδες

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στις καταλανικές εφημερίδες. Για "επίδειξη μοντέρνου ποδοσφαίρου" γράφει η Vanguardia, για "τέσσερις μπάρες" η L' Esportiu, "ε-πι-δει-ξη" είδε και η Mundo Deportivo, "πάρτι" για τη Sport. Δείτε τα πρωτοσέλιδα ελληνικών και ξένων εφημερίδων από το Sport24.gr εδώ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ