ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπέτις - Μπαρτσελόνα 2-3: Ανατροπή με τρεις ασίστ Μέσι

Barcelona's Sergio Busquets is congratulated by teammate Leo Messi after scoring during La Liga soccer match between Betis and Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Barcelona's Sergio Busquets is congratulated by teammate Leo Messi after scoring during La Liga soccer match between Betis and Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, Feb. 9, 2020. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Η Μπέτις προηγήθηκε δυο φορές, αλλά η Μπαρτσελόνα έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-3) χάρη σε τρεις ασίστ του Λιονέλ Μέσι - στα γκολ των Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς και Λανγκλέ - έτσι έμεινε στο -3 από την κορυφή και τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε από την Μπέτις στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν της Σεβίλλης και δεν είχε άλλο δρόμο πλην της νίκης μετά το στραπάτσο στο Μπιλμπάο και τον αποκλεισμό από την Αθλέτικ στο Copa del Rey, αλλά και την άνετη απόδραση της Ρεάλ από την Παμπλόνα.

Οι βερδιμπλάνκος προηγήθηκαν δυο φορές, αλλά οι μπλαουγκράνα έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη (2-3) χάρη σε τρεις ασίστ του Λιονέλ Μέσι - στα γκολ των Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς και Λανγκλέ - έτσι έμειναν στο -3 από την κορυφή και τους μερένγκες.

Η Μπέτις μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Μπενίτο Βιγιαμαρίν και κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λανγκλέ μόλις έξι λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Σέρχιο Κανάλες ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, νίκησε τον Τερ Στέγκεν κι άνοιξε το σκορ για τους βερδιμπλάνκος.

Η ομάδα της Βαρκελώνης δεν άργησε παρά μόνο τρία λεπτά για ν' απαντήσει. Ήταν η μαγική μπαλιά που έβγαλε ο Λιονέλ Μέσι στο ένατο λεπτό για τον Φρένκι ντε Γιονγκ, ο Ολλανδός στόπαρε την μπάλα και νίκησε τον Ρόμπλες, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ένα λάθος του Βιδάλ στη μεσαία γραμμή, έδωσε την ευκαιρία στους Ανδαλουσιάνους να ξεκινήσουν αντεπίθεση, στον Κανάλες να δώσει στον Φεκίρ και στον τελευταίο με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Τερ Στέγκεν.

Όλα έδειχναν ότι η Μπέτις θα πήγαινε με προβάδισμα στ' αποδυτήρια για το ημίχρονο. Όλοι όμως λογάριαζαν χωρίς τον Σέρχιο Μπουσκέτς. Στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεση το φάουλ, η γηπεδούχος άμυνα μπλόκαρε, ο Μπουσκέτς το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 73ο λεπτό ο Μέσι είχε μια ακόμη εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Λανγκλέ πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στους Καταλανούς. Διαμόρφωσε το τελικό σκορ όπως αποδείχθηκε. Ύστερα από τρία λεπτά αποβλήθηκε με ανοησία ο Φεκίρ.

Αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και στην ίδια φάση δεύτερη κίτρινη για εξύβριση του διαιτητή. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε ύστερα από τρία λεπτά (79'), όταν ο Λανγκλέ αντίκρισε κι αυτός τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Μέσι διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς, το οποίο λανθασμένα δεν δόθηκε στον Αργεντινό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Αλαβές - Έιμπαρ 2-1 (46' Λούκας Πέρεθ, 66' Μπερκ / 83' Ορεγιάνα)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Λεβάντε - Λεγκανές 2-0 (20' Ροσίνα, 28' Ροτζέρ Μαρτί)

Χετάφε - Βαλένθια 3-0 (58, 67' Μολίνα, 87' Μάτα)

Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ 1-1 (15' Αλκαράθ / 54' Μορένο)

Ατλέτικο - Γρανάδα 1-0 (6' Κορέα)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ - Μαγιόρκα 1-0 (58' Ντε Τομάς)

Σοσιεδάδ - Μπιλμπάο 2-1 (65' Πόρτου, 83' Ίσακ / 71' Ινιάκι Γουίλιαμς)

Οσασούνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4 (14' Ουνάι Γκαρθία / 33' Ίσκο, 38' Ράμος, 85' Βάθκεθ, 90+2' Γιόβιτς)

Θέλτα - Σεβίλλη 2-1 (78' Άσπας, 90+1' Σίστο / 23' Ελ Νεσίρι)

Μπέτις - Μπαρτσελόνα 2-3 (6' πεν. Σέρχιο Κανάλες, 26' Φεκίρ / 9' Ντε Γιονγκ, 45'+3' Μπουσκέτς, 72' Λανγκλέ)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ