ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπάχαλο στην Εθνική Iσπανίας: Αποχώρησε με δάκρυα ο Μορένο

Spain's coach Robert Moreno grimaces during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Spain, at the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Thursday, Sept. 5, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Spain's coach Robert Moreno grimaces during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Spain, at the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Thursday, Sept. 5, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Ο Ρόμπερτ Μορένο φεύγει με άκομψο τρόπο από την Εθνική Ισπανίας, ο Λουίς Ενρίκε επιστρέφει, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες να σπέρνει διχόνοια στις τάξεις της "Ρόχα".

Χαμός στην Εθνική Ισπανίας. Μετά την πρόκριση της "ρόχα" στο Euro 2020 ως πρώτη και αήττητη από τον όμιλο ήρθε η είδηση της αποπομπής του Ρόμπερτ Μορένο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο ισπανικός τύπος αναφέρει πως το νικηφόρο παιχνίδι με τη Ρουμανία για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών με 5-0 ήταν το τελευταίο του 42χρονου προπονητή, με επικρατέστερο αντικαταστάτη του, τον Λουίς Ενρίκε.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μορένο αρνήθηκε να πάει στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που τελικά ακυρώθηκε, αφού προηγουμένως είχε πληροφορηθεί πως ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα που είχε αποχωρήσει από την Εθνική λόγω οικογενειακού προβλήματος με τον χαμό της κόρης του είναι έτοιμος για να τον διαδεχθεί.

Στην Ιβηρική κάνουν λόγο για μεγάλη κρίση στις τάξεις της Ισπανίας. Μετά το τέλος του αγώνα ο 42χρονος τεχνικός ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για την συγκεκριμένη εξέλιξη στα αποδυτήρια και νιώθει προδομένος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες, αφού είχε πάρει διαβεβαιώσεις πως θα συνεχίσει στον πάγκο της Ισπανίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πάντως, εδώ και αρκετό καιρό, ο Μορένο είχε πει ανοιχτά πως θέλει να ανανεώσει, αλλά η αδιαφορία του Ρουμπιάλες του είχε στείλει το μήνυμα. Ο ίδιος πάλι σε δηλώσεις του στο παρελθόν είχε επισημάνει πως εάν ο Λουίς Ενρίκε επιθυμούσε να γυρίσει στον πάγκο της Ισπανίας, θα του παραχωρούσε τη θέση του.

Στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρουμανία υπήρχε συγκινησιακό κλίμα, με τον Μορένο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και τους ποδοσφαιριστές να του συμπαραστέκονται, αφού υπήρχε μεγάλη συμπάθεια προς το πρόσωπό του. Μάλιστα, κάποιοι παίκτες εναντιώθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, που δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του και με σχόλιό του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ανέφερε. "Είμαστε μία αστεία χώρα. Ζήτω η Ισπανία".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, έχει πάρει ήδη την απόφασή του, ενώ έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου σήμερα Τρίτη (19/11) στις 12:30 το μεσημέρι, έτσι ώστε να ανακοινωθεί ο Λουίς Ενρίκε και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες.

Photo Credits: AP / Vadim Ghirda

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ