ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 2-3: Στον τελικό με ανατροπή στην ανατροπή

Atletico Madrid's Koke celebrates his side opening goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Atletico Madrid's Koke celebrates his side opening goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε 3-2 της Μπαρτσελόνα σκοράροντας δις στο τελευταίο δεκάλεπτο και προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ.

Ούτε Βαλένθια, ούτε Μπαρτσελόνα! Στον φετινό τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ δεν θα πάρουν μέρος ούτε η περσινή πρωταθλήτρια ούτε η περυσινή Κυπελλούχος καθώς μετά από την Ρεάλ το βράδυ της Τετάρτης και το άνετο 3-1 κόντρα στις νυχτερίδες, η Ατλέτικο πήρε το βράδυ της Πέμπτης το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Σε ένα συναρπαστικό ματς που διεξήχθη στο "King Abdullah Sports City" της Τζέντα και το οποίο είχε πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (και δύο ακόμα για λογαριασμό των μπλαουγκράνα που ακυρώθηκαν μέσω VAR), η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει την ανατροπή με τα γκολ των Μέσι και Γκριεζμάν μετά το γκολ που δέχτηκε στο 46' από τον Κόκε, αλλά η Ατλέτικο έκανε το κόλπο γκρόσο επικρατώντας με σκορ 3-2 χάρη στα γκολ των Μοράτα (πέναλτι) στο 81' και Κορέα στο 86'.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή την επιτυχία της "Ατλέτι", ο Ντιέγκο Σιμεόνε πανηγύρισε την πρώτη του νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα ως προπονητής των Μαδριλένων μετα από 22 αποτυχημένες απόπειρες σε αγώνες για εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας μέχρι πρότινος 8 ισοπαλίες και 14 ήττες!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπαρτσελόνα ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ήταν αργή στην ανάπτυξή της και αυτό διευκόλυνε το έργο της Ατλέτικο, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να φορτώνει τον άξονα και να κλείνει όλες τις διόδους προς την εστία του Ατλέτικο.

Το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 20λεπτο, με τη συνέχεια όμως να βρίσκει τους Καταλανούς να ανεβάζουν ταχύτητα και να γίνονται πολύ πιο επικίνδυνοι για τον Όμπλακ, την ώρα που οι Μαδριλένοι έπαιζαν παθητικά και δεν έδειχναν την παραμικρή διάθεση να βγουν από το καβούκι τους.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 22', με τον Μέσι να συνδυάζεται με τον Άλμπα και να βγαίνει απέναντι στον Όμπλακ, με τον Σλοβένο κίπερ της Ατλέτικο να αποκρούει με το αριστερό του πόδι το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αργεντινού με το αριστερό.

Η Ατλέτικο προσπάθησε να απειλήσει με τη σειρά της με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ερέρα στο 32', με τη μπάλα να σταματάει όμως πάνω στις γροθιές του Νέτο, για να έρθει στο 34' νέα απειλή από τους Καταλανούς: κόρνερ ο Μέσι, πρώτη κεφαλιά ο Γκριεζμάν και δεύτερη κεφαλιά από τον Σάβιτς που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ πριν η μπάλα έφτανε στον Σουάρες!

Στο 40' ο Όμπλακ νίκησε τον Γκριεζμάν σε τετ α τετ που είχε με τον Γάλλο (του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε) και στο 41' σταμάτησε το σουτ στην κίνηση του Σουάρες, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο χωρίς γκολ αλλά με την Μπαρτσελόνα σε θέση οδηγού μετά το 20'.

dBarcelona's Lionel Messi controls the ball past Atletico Madrid's Saul during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
dBarcelona's Lionel Messi controls the ball past Atletico Madrid's Saul during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι αριθμοί του πρώτου 45λεπτου, με την Μπαρτσελόνα να υπερτεί εμφατικά σε τελικές προσπάθειες (8-2, 3-2 εντός εστίας), κατοχή μπάλας (75% - 25%) και συνολικές πάσες (354 - 97) και την Ατλέτικο να παίζει φουλ αμυντικά και να μην τολμάει να βγει μπροστά για να εκθέσει τις αρκετές αμυντικές αδυναμίες που έχει φέτος η πρωτοπόρος της La Liga.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που δεν είχε ουσιαστικά κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο, στο δεύτερο μπήκε γκολ από τα... αποδυτήρια, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να περνάει στο ματς τον Κόκε αντί του Ερέρα και εκείνον να τον δικαιώνει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κάνοντας το 1-0 με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 46'.

Οι Καταλανοί δέχτηκαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό όμως δεν πάγωσαν, αντίθετα στη συνέχεια πέταξαν φωτιές και έκαψαν τους Μαδριλένους, πετυχαίνοντας συνολικά τέσσερα γκολ, όπου μέτρησαν τα δύο! Στο 51' ήρθε το 1-1, με τον Μέσι να γίνεται κάτοχος της μπάλας από πάσα του Σουάρες και να αποφεύγει τρεις αντιπάλους, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Όμπλακ (31ο γκολ σε 40 επίσημα ματς κόντρα στην Ατλέτικο).

Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side first goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Friday, Jan. 10, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side first goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Friday, Jan. 10, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Ακολούθησαν οι ευκαιρίες του Μέσι (54') και του Γκριεζμάν (55'), καθώς και το γκολ του Pulga στο 60' που ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR (βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή), για να έρθει η ανατροπή στο 62' που έφερε έκρηξη συναισθημάτων στο γήπεδο: ο Τζόρντι Άλμπα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Λουίς Σουάρες έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Όμπλακ απέκρουσε ενστικτωδώς αλλά ο Γκριεζμάν πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 2-1 με το πρώτο του γκολ εις βάρος της Ατλέτικο.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει και σκόραρε ξανά στο 74' με τον Πικέ, με το γκολ να ακυρώνεται όμως μέσω VAR καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Βιδάλ, για να έρθει στη συνέχεια νέα ανατροπή! Η Ατλέτικο τα έπαιξε όλα για όλα βγαίνοντας μπροστά και η Μπαρτσελόνα κλάταρε, εξαφανίστηκε μετά το 75' και τιμωρήθηκε με δύο γκολ που έδωσαν την πρόκριση στους ροχιμπλάνκος.

Atletico Madrid's Koke celebrates his goal with teammates during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Atletico Madrid's Koke celebrates his goal with teammates during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Το 2-2 ήρθε στο 81' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μοράτα, που το κέρδισε ο Βιτόλο σε ανατροπή του από τον Νέτο, ενώ το 2-3 είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Ισπανό επιθετικό. Στο 86' απέφυγε με ντρίπλα τον Πικέ και πέρασε κάθετη πάσα στον Κορέα, που νίκησε με σουτ τον Νέτο και χάρισε τη νίκη στην Ατλέτικο και συνάμα την πρόκριση στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου θα βρει απέναντί της την Ρεάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ