ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρντί: Ο "νέος Πάντιτς" που μαγεύει την Ισπανία

Μπαρντί: Ο "νέος Πάντιτς" που μαγεύει την Ισπανία

Αν κι έχει μόλις τέσσερις εμφανίσεις στη La Liga, του έχουν "κολλήσει" το παρατσούκλι "νέος Πάντιτς". Το δεξί πόδι του 22χρονου Σκοπιανού της Λεβάντε, Ενίς Μπαρντί, μοιάζει "μαγικό" και το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση. (videos)

Η Λεβάντε επέστρεψε στη La Liga και κατά τη θερινή μεταγραφική σεζόν απέκτησε - μεταξύ άλλων - έναν 22χρονο Σκοπιανό. Το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση του νεαρού από την Ούιπεστ δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Μάλλον από τα πιο μικρά ποσά στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια μόλις 1.500.000 ευρώ. Η ρήτρα αποδέσμευσης που τέθηκε, ωστόσο, εκ διαμέτρου αντίθετα μεγάλη. Το συμβόλαιο του Ενίς Μπαρντί με τη Λεβάντε εκπνέει το καλοκαίρι του 2020 κι όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει νωρίτερα θα πρέπει να καταβάλλει στους "γρανότας" το ποσό των 25.000.000 ευρώ.

Μετρά μόλις τέσσερις συμμετοχές στη La Liga (απέναντι σε Σοθιεδάδ, Βαλένθια, Ντεπορτίβο και Βιγιαρεάλ) και ήδη του έχουν προσδώσει το παρατσούκλι, Μίλινκο Πάντιτς. Διόλου τυχαίο, όπως διαπιστώνει η "Marca". Αμφότεροι Βαλκάνιοι (ο ένας Σέρβος, ο άλλος Σκοπιανός), αμφότεροι έπαιζαν σε ομάδες που δεν είχαν ευκαιρία οι Ίβηρες να δουν τα κατορθώματά τους (Πανιώνιο ο ένας, Ούιπεστ ο άλλος), αμφότεροι σκοράρουν με αριστοτεχνικό τρόπο από εκτελέσεις φάουλ, αμφότεροι φορούν τη φανέλα με τον αριθμό "10" στην πλάτη.

Ο Μπαρντί γεννήθηκε τη δεύτερη ημέρα του Ιούλη του 1995 στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας και ξεκίνησε την καριέρα του από την Σκούπι. Αμέσως τον εντόπισαν οι Δανοί scouts και πήρε το δρόμο για την Κοπεγχάγη και τις ακαδημίες της Μπρόντμπι. Αλλά, ούτε εκεί στέριωσε.

Επόμενος σταθμός η Σουηδία και η ομάδα Πρέσπα Μπιρλίκ. Μια ομάδα με πρώτο συνθετικό την Πρέσπα (Πρέσπες) και δεύτερο τη λέξη "μπιρλίκ", η οποία στην τουρκική γλώσσα σημαίνει ενότητα. Για την ακρίβεια η σουηδική ομάδα ιδρύθηκε από Τούρκους και Σκοπιανούς μετανάστες στη Σουηδία.

Το 2014 έφθασε η ώρα να περάσει από το ακαδημαϊκό στο επαγγελματικό στάδιο. Το έκανε στην Ουγγαρία με τη φανέλα της Ούιπεστ. Εκεί μέτρησε 96 συμμετοχές και παραβίασε τις αντίπαλες εστίες 21 φορές. Ήδη από την προετοιμασία με τη Λεβάντε, άφησε υποσχέσεις για το "μαγικό" δεξί του πόδι στις εκτελέσεις φάουλ. Αλλά, έδειξε να είναι το ίδιο συνεπής κι όταν ήρθε η ώρα των επισήμων ματς.

Συστήθηκε με φανταστική εκτέλεση φάουλ στο ματς με την Ντεπορτίβο, το επανέλαβε στη νίκη επί της Σοθιεδάδ (3-0) με τον γκολκίπερ των Βάσκων, Χερόνιμο Ρούλι, να μένει "άγαλμα":

Ανάμεσα τους, κι ένα γκολ με πιο "ασυνήθιστο" - για τον ίδιο - τρόπο. Όπως το γκολ της ισοφάρισης (1-1) απέναντι στη Βαλένθια:

Photo credits: Levante UD oficial

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ