ΙΣΠΑΝΙΑ

Μέντεθ: "Ξοδεύει πολλές ώρες με τους παίκτες ο Πελεγκρίνο"

Alaves's Edgar Mendez, right, celebrates his goal after scoring against Celta during the Spanish Copa del Rey semifinal, second leg soccer match between Alaves and Celta, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Wednesday, Feb. 8, 2017. Alaves won the match 1-0 and will play the Copa del Rey final against FC Barcelona. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Alaves's Edgar Mendez, right, celebrates his goal after scoring against Celta during the Spanish Copa del Rey semifinal, second leg soccer match between Alaves and Celta, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Wednesday, Feb. 8, 2017. Alaves won the match 1-0 and will play the Copa del Rey final against FC Barcelona. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Ο 26χρονος Ισπανός εξτρέμ της Αλαβές, Έντγκαρ Μέντεθ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τον τεχνικό του, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Copa del Rey. (audio)

Το Σάββατο το βράδυ (27/5, 22:30) - ζωντανά η εξέλιξη του ματς από το Sport24.gr - η Αλαβές αναμετράται με την Μπαρτσελόνα για τον τελικό του Copa del Rey και ο 26χρονος Ισπανός εξτρέμ των "μπαμπαθόρος", Έντγκαρ Μέντεθ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το σπουδαίο ματς του "Vicente Calderon" και τον τεχνικό του, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος απασχολεί τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για τον τελικό Κυπέλλου της Αλαβές με την Μπαρτσελόνα και αν οι οι "μπλαουγκράνα" είναι το απόλυτο φαβορί: "Ναι, σίγουρα. Από την αρχή η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί λόγω της ποιότητας των παικτών που έχει. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε σίγουροι τι θα κάνουμε κι ελπίζω να τους βάλουμε δύσκολα".

Για το αν αυτός ο αγώνες είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες της Αλαβές ώστε να δείξουν την αξία τους: "Είναι μια ιστορική ευκαιρία. Είναι ο δεύτερος μεγάλος τελικός. Πραγματικά, τα πήγαμε πολύ καλά αυτή χρονιά και προκαλέσαμε έκπληξη με το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Μακάρι στο τέλος να έρθει το καλύτερο".

Για το αν είχε φανταστεί ότι θα έπαιζε στον τελικό του Copa del Rey όταν υπέγραψε στην Αλαβές: "Όχι, σε καμία περίπτωση. Η ομάδα, ωστόσο έπαιξε καλά, δούλεψε καλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι αυτή η συμμετοχή στον τελικό είναι κάτι σαν βραβείο για όλη τη χρονιά που κάναμε. Μακάρι να πάρουμε και τον τίτλο".

Για το ότι παίζει απέναντι στον Μέσι, τον Σουάρες, τον Ινιέστα και τον Νεϊμάρ: "Είναι πολύ δύσκολο, γιατί αυτοί οι παίκτες παίζουν πάντα απέναντι στους καλύτερους. Για μένα είναι οι καλύτεροι του κόσμου, από όλες τις απόψεις. Θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την Μπαρτσελόνα με τον τρόπο που δουλεύουμε όλη τη σεζόν".

Για το ότι αυτός ο αγώνας θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί στο Βιθέντε Καλντερόν: "Είναι ακόμη μεγαλύτερη η δίψα για τη νίκη. Κλείνει ένα ιστορικό στάδιο, ένα στάδιο μεγάλο που έχει ζήσει ένδοξες στιγμές και θα ήταν καλό να το κλείσουμε με νίκη. Και για τη δική μας ιστορία".

Για το αν θα τον ενδιέφερε κάποια στιγμή να παίξει στην Ελλάδα: "Ναι, σίγουρα. Δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League. Πάντα θέλεις να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο και οι μεγάλες ελληνικές ομάδες το προσφέρουν αυτό".

Για τον Μαουρίσιο Πελεγρίνο, που φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού: "Το έχω πει πολλές φορές. Είναι πανέξυπνος προπονητής που ξοδεύει πολλές ώρες με τους παίκτες. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και πέρα από την ομάδα, τον θέλουν και οι οπαδοί. Νιώθω ότι χρωστάμε πολλά σε αυτόν".

Photo credits: AP Images

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ