ΙΣΠΑΝΙΑ

Με ψυχραιμία ενήλικα, 12χρονος Ισπανός παίκτης έσωσε αντίπαλο από ασφυξία

Με ψυχραιμία ενήλικα, 12χρονος Ισπανός παίκτης έσωσε αντίπαλο από ασφυξία

Ο 12χρονος Ισπανός Κρίστιαν Φερνάντεθ κέρδισε με το σπαθί του τον χαρακτηρισμό "ποδοσφαιρικός ήρωας" καθώς έσωσε τη ζωή αντιπάλου του που πήγε να πάθει ασφυξία σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος όταν του γύρισε η γλώσσα (VIDEO).

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι ομάδες που μονοπωλούν παραδοσιακά την ποδοσφαιρική επικαιρότητα στην Ισπανία αλλά το τελευταίο 24ωρο τα ΜΜΕ στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου έριξαν όλα τους τα φώτα σε χαμηλότερη κατηγορία και μάλιστα απολύτως δικαιολογημένα.

Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση μεταξύ της San Fernando και της Medina Balompiè για την τρίτη κατηγορία στο παιδικό πρωτάθλημα της Ανδαλουσίας, όπου ένας πιτσιρικάς μόλις 12 ετών έκανε άπαντες να του βγάλουν το καπέλο και να υποκλιθούν στην ψυχραιμία του.

Ήταν οι στιγμές που όλοι "πάγωσαν" όταν είδαν τον Χεσούς Οτσόα της Medina να καταρρέει στο έδαφος μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι. Συμπαίκτες και αντίπαλοι απομακρύνθηκαν φοβισμένοι, όχι όμως και ένας ατρόμητος 12χρονος, ονόματι Κρίστιαν Φερνάντεθ.

Εκείνος τον πλησίασε, γύρισε τον αντίπαλό του στην πλευρά του και του έβγαλε έξω τη γλώσσα για να αποφύγει την ασφυξία που κινδύνευε να πάθει, ενώ περίμενε δίπλα του μέχρι να έρθουν οι γιατροί.

"Του προσέφερα τις πρώτες βοήθειες επειδή ήξερα να το κάνω, είχα δει να το κάνουν σε ένα ματς στον Φερνάντο Τόρες (σ.σ. του είχε σώσει τη ζωή ο Βρσάλικο)", δήλωσε στην "Marca" ο νεαρός Κρίστιαν.

Εδώ και λίγες ώρες η ιστορία του έχει κάνει το γύρο του κόσμου και το σίγουρο είναι πως το αξίζει 100%, καθώς οι πραγματικοί ήρωες όχι μόνο σπανίζουν στις μέρες μας αλλά όταν εμφανίζονται πρέπει να προβάλλονται για να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και πρότυπα για όλους εμάς.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ