ΙΣΠΑΝΙΑ

Ξεπερνά Αραγονές ο Σιμεόνε

Ξεπερνά Αραγονές ο Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα καθίσει, το Σάββατο στο "Μαδριγάλ", για 211η διαδοχική φορά στον πάγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του αειμνήστου, Λουίς Αραγονές.

Είναι ο αναμορφωτής της Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλοι, στη "ροχιμπλάνκο" πλευρά της Μαδρίτης πίνουν νερό στο όνομα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο "Τσόλο" θα καθίσει το Σάββατο, στο "Μαδριγάλ" κόντρα στη Βιγιαρεάλ, για 211η συνεχή φορά στον πάγκο των "κολτσονέρος".

Τόσες πέρασαν από το ντεμπούτο του στον πάγκο της Ατλέτικο, τον Ιανουάριο του 2012, στο "Ροσαλέδα" με αντίπαλο τη Μάλαγα. Συνολικά 210 ματς, εκ των οποίων 140 για τη Liga, 42 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, 24 για το Copa del Rey, και 4 για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Ο απολογισμός θετικός. Συνολικά 132 νίκες, 43 ισοπαλίες και 35 ήττες. Ένα πρωτάθλημα, ένα Copa del Rey, ένα Europa League, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Καλά όλα αυτά, όμως το Σάββατο καταρρίπτει ακόμη ένα ρεκόρ.

Αυτό των περισσότερων ματς αδιάλειπτης παρουσίας στον πάγκο της Ατλέτικο. Αυτό που ανήκε στο δάσκαλό του, τον αείμνηστο Λουίς Αραγονές. Ο Αραγονές είχε καθίσει στον πάγκο της Ατλέτικο από το 1982 έως το 1986 σε συνολικά 210 αναμετρήσεις (συνολικά κάθισε σε 611 ματς, αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους).

Πρόσφατα ήταν, εξάλλου, που κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ. Αυτός του προπονητή με τις περισσότερες νίκες των "κολτσονέρος" στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έφθασε τις 88, ξεπερνώντας τον Θαμόρα των 85, αλλά υπολειπόμενος κατά πολύ του Λουίς Αραγονές των 194. Ίσως αυτός να είναι ο επόμενος στόχος που έχει θέσει.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ