ΙΣΠΑΝΙΑ

Κεραυνοί Ενρίκε κατά Μορένο στην παρουσίασή του από την εθνική Ισπανίας

Luis Enrique speaks during his official presentation as Spain's new head soccer coach in Las Rozas on the outskirts Madrid, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Paul White)
Luis Enrique speaks during his official presentation as Spain's new head soccer coach in Las Rozas on the outskirts Madrid, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

O Λουίς Ενρίκε παρουσιάστηκε από την εθνική Ισπανίας στην επιστροφή του στον πάγκο πέντε μήνες μετά την παραίτησή του και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του προκατόχου του, Ρομπέρτο Μορένο.

Λουίς Ενρίκε η επιστροφή! Έξι μήνες αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού ελέω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος που αντιμετώπιζε τότε (η 9χρονη κόρη του Χάνα έδινε μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο), ο Λουίς Ενρίκε είναι και πάλι στο τιμόνι, με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τον παρουσιάζει επίσημα την Τετάρτη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Όπως αναμενόταν, ο άλλοτε τεχνικός των Μπαρτσελόνα, Ρόμα και Θέλτα αναφέρθηκε στην απόφασή του να μην έχει στο πλευρό του ως βοηθό τον Ρόμπερτ Μορένο, ο οποίος είχε προαχθεί σε πρώτος προπονητής στο διάστημα της απουσίας του από την ομάδα, με τον Ενρίκε να κατηγορεί τον μέχρι πρότινος άμεσο συνεργάτη του για απιστία και αμετροεπή φιλοδοξία.

"Το θέμα μου με τον Μορένο που ασκούσε χρέη υπηρεσιακού άρχισε από την 12η Σεπτεμβρίου, όταν είδα πως ήθελε να είναι επικεφαλής της ομάδας στα τελικά του Euro 2020. Το έβλεπα να έρχεται.

Αντιλαμβάνομαι πως ήταν κάτι συναρπαστικό για εκείνον, ήταν φιλόδοξος αλλά όχι πιστός και αυτό δεν το θέλω εγώ στην ομάδα μου", τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Λουίς Ενρίκε, για να συνεχίσει:

"Ο Μορένο και η ισπανική ομοσπονδία είχαν καταθέσει τις απόψεις τους για το θέμα, η μόνη εκδοχή που έλειπε ήταν η δική μου. Δεν θέλω να πω τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που έγινε.

Σε κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής σου έχεις την ευκαιρία να γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους, να βλέπεις ποιος είναι φίλος σου και ποιος όχι.

Spanish coach Luis Enrique speaks during his official presentation as Spain's new head soccer coach, in Las Rozas on the outskirts Madrid, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Paul White)
Spanish coach Luis Enrique speaks during his official presentation as Spain's new head soccer coach, in Las Rozas on the outskirts Madrid, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Μορένο μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει δεύτερος, πίσω από μένα, μετά το Euro. Είμαι σίγουρος πως δεν θα έκανα αυτό που έχει κανει ο Ρόμπερτ Μορένο.

Το 2019 δεν ήταν μία καλή χρονιά για μένα. Δεν χρειάζεται να τον κριτικάρω επαγγελματικά, η κριτική μου έχει να κάνει με το χαρακτήρα του.

Ο μόνος που έχει ευθύνη για το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Μορένο δεν είναι στο επιτελείο μου είμαι εγώ. Δεν ειναι ο Ρουμπιάλες, δεν είναι ο Μολίνα, ούτε η ομοσπονδία.

Ίσως να μην είμαι εγώ ο καλός τύπος σε αυτή την ταινία αλλά δεν είμαι και ο κακός της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενος, δυνατός και ανυπομονώ για το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επέστρεψα σπίτι μου, είναι μία ξεχωριστή ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Θέλω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο".

Όσο αφορά στις πιθανότητες διάκρισης που έχει στο Euro 2020 η φούρια ρόχα, απάντησε: "Η Ισπανία πήρε το εισιτήριο για τα τελικα με εξαιρετικές εμφανίσεις, είμαστε μία πολύ καλή ομαδα και μεταξύ των φαβορί.

Υπάρχουν όμως και άλλες μεγάλες ομάδες ενώ θα υπάρχουν και εκπλήξεις στα τελικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ