ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Καταλωνία "χωρίζει" Πικέ - Ράμος

Η Καταλωνία "χωρίζει" Πικέ - Ράμος

Η σχέση των Σέρχιο Ράμος και Ζεράρ Πικέ "δοκιμάζεται" ξανά, αυτή τη φορά μέσα από την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος "Junts per si", το οποίο τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας.

Το κόμμα "Junts per si" ("μαζί για το ναι" η ελεύθερη απόδοσή του από την καταλανική στην ελληνική) τάσσεται ανοιχτά υπέρ της απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία, συμμετέχον στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου.

Προεκλογικά πολλά διακυβεύονται πολλά στην προώθηση των μηνυμάτων με ευφυή τρόπο. Η σχέση των Ζεράρ Πικέ και Σέρχιο Ράμος δοκιμάστηκε τον τελευταίο μήνα με αφορμή το θέμα των αποδοκιμασιών των Ισπανών φιλάθλων προς τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια των ματς με τη "φούρια ρόχα".

Ωστόσο, αυτή τη φορά το "Junts per Si" ήρθε να αναζωπυρώσει την ένταση. Σε προεκλογική αφίσα απεικονίζεται ο Ζεράρ Πικέ με εμφάνιση εθνικής Καταλωνίας να αγκαλιάζει τον Σέρχιο Ράμος, με το δεύτερο να φορά την εμφάνιση της εθνικής Ισπανίας.

Πέρα από τη σημειολογία των εμφανίσεων, το μήνυμα που συνοδεύει την αφίσα είναι το εξής: "Καλύτεροι γείτονες". Σαφής η διακήρυξη του "Junts per si" για το πως αντιλαμβάνεται το θέμα της απόσχισης της Καταλωνίας. Οι εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου είναι περιφερειακές, οι Καταλανοί έχουν όμως την ευκαιρία να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα, εάν αποκτήσουν την πλειοψηφία εκπροσώπων που επιθυμούν την απόσχιση στο τοπικό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΟΘΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ