ΙΣΠΑΝΙΑ

Γκουαρδιόλα: "Η Καταλωνία μίλησε, κακό για Μπαρτσελόνα και Primera"

Γκουαρδιόλα: "Η Καταλωνία μίλησε, κακό για Μπαρτσελόνα και Primera"

Όπως και πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι και πριν από αυτό με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε θέση για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας. Δείτε πώς θα έμοιαζαν οι ενδεκάδες εθνικών Ισπανίας και Καταλωνίας σε ενδεχόμενη ανεξαρτησία.

Υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειάς τους τάχθηκαν στην πλειονότητα τους οι Καταλανοί στις εκλογές της Κυριακής, καθώς χάρισαν τη νίκη στα κόμματα που υποστηρίζουν την απόσχιση από την Ισπανία. Ο Καταλανός σε καταγωγή και πεποίθηση τεχνικός της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρδιόλα, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη απουσία της Μπαρτσελόνα από το ισπανικό πρωτάθλημα, θα επηρεάσει άμεσα και αρνητικά, και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

"Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος πήγε να ψηφίσει χωρίς προβλήματα, τώρα πρέπει να μιλήσουν οι πολιτικοί. Η Καταλωνία μίλησε. Σχεδόν το 80% πήγε να ψηφίσει και η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου είναι υπέρ της ανεξαρτησίας. Το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος πήγε να ψηφίσει, όχι εάν η Μπαρτσελόνα θα μείνει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Εάν η Μπαρτσελόνα συνεχίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί. Δε θα ήταν καλό ούτε για την Μπαρτσελόνα, ούτε για το ισπανικό πρωτάθλημα.", τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη τύπου πριν το εντός έδρας ματς με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Γκουαρδιόλα: "Η Καταλωνία μίλησε, κακό για Μπαρτσελόνα και Primera"

Κάτι ανάλογο έκανε και στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκείνη τη φορά με αφορμή το θέμα των προσφύγων, είχε πει: Υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες στην Γερμανία, και στο Μόναχο, και στην Ντόρτμουντ, και στο γήπεδο της Σάλκε. Δεν υπάρχει απλή λύση, Πιστεύω ότι με τη στάση της κ. Μέρκελ γίνεται το πρώτο βήμα. Ως Καταλανός που είμαι νοιώθω περήφανος που ζω στην Γερμανία. Κι εμείς οι Καταλανοί ήμασταν πρόσφυγες και μας είχαν υποδεχθεί στην Γαλλία και σε άλλες χώρες".

Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών μπορεί να δίνει μεγαλύτερη ακόμη ώθηση στα αποσχιστικά "ρεύματα" υπέρ της Καταλωνίας, ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί για την εκπλήρωση της εν λόγω ανεξαρτησίας. Η LFP (Ισπανική Λίγκα) μέσω του προέδρου της, Χαβιέρ Τέμπας, έχει προαναγγείλει τον αποκλεισμό των "μπλαουγκράνα" από το ισπανικό πρωτάθλημα σε περίπτωση απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία.

Γκουαρδιόλα: "Η Καταλωνία μίλησε, κακό για Μπαρτσελόνα και Primera"

Κι αν γίνει...;

Τα ισπανικά ΜΜΕ προχώρησαν σε μία ενδεικτική ζημία που θα είχε μία τέτοια απόφαση - σε ποδοσφαιρικό επίπεδο - στη "φούρια ρόχα". Για παράδειγμα αρκετά βασικά στελέχη της εθνικής Ισπανίας θα αποχωρούσαν για λογαριασμό της... "σενιέρα". Αμιγώς "μπλαουγκράνα" (με πρώην και νυν στελέχη της) μία τυπική ενδεκάδα της εθνικής Καταλωνίας (εάν κι όταν συνίστατο) θα μπορούσε να είναι η εξής: Βίκτορ Βαλντές, Μαρτίν Μοντόγια, Ζεράρ Πικέ, Μαρκ Μπάρτρα, Τζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Σαμπέρ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αλέις Βιντάλ, Ντεουλοφέου και Σοριάνο.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, η εθνική Ισπανίας θα ήταν εμφανώς αποδυναμωμένη αποτελούμενη από τις: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Μπερνάτ, Κόκε, Μάριο Σουάρεθ, Ίσκο, Ινιέστα, Μάτα και Μοράτα.

Γκουαρδιόλα: "Η Καταλωνία μίλησε, κακό για Μπαρτσελόνα και Primera"

Οι δικοί μας Καταλανοί

Υπάρχουν και στην Ελλάδα, ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Καταλωνία. Ο Ντίντακ Βιλά της ΑΕΚ, ο Μανουέλ Λανθαρότε του Αστέρα Τρίπολης και ο Ουάλτερ Φερνάντεθ του Πανθρακικού είναι τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League κι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καταλωνία.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ