ΙΣΠΑΝΙΑ

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Ο Αμπελάρδο σταμάτησε τους μπλαουγκράνα

Espanyol's Wu Lei, second right, celebrates after scoring his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between Espanyol and Barcelona at the RCDE Stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Jan. 4, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Espanyol's Wu Lei, second right, celebrates after scoring his side's second goal during the Spanish La Liga soccer match between Espanyol and Barcelona at the RCDE Stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Jan. 4, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Η ουραγός στην La Liga Εσπανιόλ, στο ντεμπούτο του Αμπελάρδο στον πάγκο της, έκοψε δύο βαθμούς από την Μπαρτσελόνα με τον Λέι Γου να κάνει το 2-2 στο 88o λεπτό του καταλανικού ντέρμπι. (VIDEOS)

Μετά την πρώτη αγωνιστική του 2020 η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα μοιράζονται την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga. Για να συμβεί αυτό η Εσπανιόλ πήρε ισοπαλία 2-2 από τους μπλαουγκράνα στο καταλανικό ντέρμπι.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.

Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε στο 23', την οποία η Εσπανιόλ εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόκα, ο Νταβίντ Λόπεθ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νέτο που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Από το 40' και μετά η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και άρχισε να απειλεί την εστία του Ντιέγκο Λόπεθ. Στο 42' η σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο βρήκε τον Μέσι που πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Εσπανιόλ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρτζι Ρομπέρτο βρήκε τον Σουάρες εκείνος πέρασε έναν αντίπαλο και στη συνέχεια με το μυτάκι σούταρε στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Εσπανιολ.

Ότι δεν δεν κατάφερε ο Ουρουγουανός σε αυτή την φάση το έκανε στο 50'. Ο Ζόρντι Άλμπα βρήκε πανέμορφα τον Σουάρες κι εκείνος έκανε το 1-1!

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι ήρθε και η ανατροπή. Στο 59' και πάλι ο Σουάρες έβγαλε την σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο και ο Βιδάλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2!

Εκεί που η Μπαρτσελόνα είχε φέρει το ματς στα μέτρα της ήρθε η χαζή αποβολή του Ντε Γιονγκ να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς. Ο Ολλανδός δέχτηκε δύο σωστές κίτρινες μέσα σε εννιά λεπτά και είδε σωστά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 75'.

Ο Σουάρες είχε 2-3 καλές στιγμές για να κλειδώσει την νίκη και αυτό η Μπαρτσελόνα το πλήρωσε. Ο Βάργκας με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Λέι Γου σε θέση τετ α τετ και ο Κινέζος με διαγώνιο σουτ στο 88 διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Έτσι, ο Αμπελάρδο στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εσπανιόλ πλήγωσε την ομάδα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΕ ΗΡΩΑ ΤΟΝ ΟΜΠΛΑΚ

Λίγη ώρα νωρίτερα η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε επικρατήσει με 2-1 κόντρα στην Λεβάντε σε ένα ματς που κρίθηκε στα πρώτα του είκοσι λεπτά. Ο Κορέα άνοιξε το σκορ μόλις στο 13', με τον Μαρτί να απαντά στο 16'. Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 18' ο Φελίπε έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν προς το τέλος να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε τον Όμπλακ. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας απέδειξε ξανά γιατί είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο κάνοντας ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

Βαγιαδολίδ - Λεγκανές 2-2 (8', 79' Ουνάλ / 4' Μπράιτγουαϊτ, 13' Ρόκε Μέσα)

Σεβίλλη - Μπιλμπάο 1-1 (60' αυτ. Ουνάι Νούνιεθ / 15' Κάπα)

Βαλένθια - Έιμπαρ 1-0 (27' Μάξι Γκόμες)

Χετάφε - Ρεάλ 0-3 (34', 56' Βαράν, 90+6' Μόντριτς)

Ατλέτικο - Λεβάντε 2-1 (13' Κορέα, 18' Φελίπε / 16' Μαρτί)

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2 (23' Λόπεθ, 88' Λέι Γου / 50' Σουάρες, 59' Βιδάλ)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

Γρανάδα - Μαγιόρκα (13:00)

Σοθιεδάδ - Βιγιαρεάλ (15:00)

Αλαβές - Μπέτις (17:00)

Θέλτα - Οσασούνα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ