ΙΣΠΑΝΙΑ

Έκρυθμη η κατάσταση στην Βαρκελώνη

Demonstrators protest outside the main offices of the left wing party CUP in Barcelona, Spain, Wednesday, Sept. 20, 2017. Protesters rejoiced in the evening around the headquarters of the anti-establishment CUP political party when National Police officers left after having waited for hours for a permission from a judge to search the premises for referendum-related propaganda that never arrived. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Demonstrators protest outside the main offices of the left wing party CUP in Barcelona, Spain, Wednesday, Sept. 20, 2017. Protesters rejoiced in the evening around the headquarters of the anti-establishment CUP political party when National Police officers left after having waited for hours for a permission from a judge to search the premises for referendum-related propaganda that never arrived. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Η κατάσταση στη Βαρκελώνη είναι πιο οριακή από ποτέ με αφορμή το δημοψήφισμα για απόσχιση ή όχι της Καταλονίας από την Ισπανία. Ο αθλητικός κόσμος δεν μένει αμέτοχος, ειδικά όσο υπάρχει εκεί το καμάρι της πόλης, η Μπαρτσελόνα.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, κάνει επίδειδη δύναμης με εντολή για επέμβαση των αστυνομικών στα εκλογικά κέντρα, όπου διενεργείται το δημοψήφισμα για την απόσχιση ή όχι της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία, που αποτελεί μια "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί και να προκαλέσει τεράστιο ρήγμα στα θεμέλια της χώρας.

Από 'κει και πέρα, στη Βαρκελώνη ψήφισε τελικά ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, ενώ με αφορμή την έξαρση βίας στην Βαρκελώνη, η δήμαρχος της πόλης, Αντα Κολάου, ζήτησε την παραίτηση Ραχόι μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν με εντολή του οι αστυνομικές δυνάμεις.

Εξάλλου, αρκετοί πρώην και νυν ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για το δημοψήφισμα. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Κάρλες Πουγιόλ ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter: "Η ψηφοφορία είναι δημοκρατία".

Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, ανάρτησε φωτογραφία του, με την στιγμή που ψήφιζε και έγραψε στο λογαριασμό του: "Έχω ήδη ψηφίσει. Όλοι μαζί είμαστε ασταμάτητοι υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία".

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Καταλονία είναι ενοχλητικό, καλώντας παράλληλα την Ισπανία να επιτρέψει στους Καταλανούς να ψηφίσουν ειρηνικά.

Με τη σειρά της, η Λας Παλμας αποφάσισε να αγωνιστεί στο "Καμπ Νόου" με την Μπαρτσελόνα με ειδική εμφάνιση που θα έχει τη σημαία της Ισπανίας και την σημερινή ημερομηνία, θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στους κόλπους της χώρας.

Έκρυθμη η κατάσταση στην Βαρκελώνη

Μάθετε όλα όσα γίνονται στην Βαρκελώνη μέσα από το Live Blog του News247.gr

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ