ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Χρυσώνει τον Σιμεόνε για να μείνει

Ατλέτικο Μαδρίτης: Χρυσώνει τον Σιμεόνε για να μείνει
AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αποφασισμένη να κρατήσει τον Ντιέγκο Σιμεόνε και για αυτό του προσφέρει ένα τεράστιο συμβόλαιο για τα δεδομένα του συλλόγου.

Είναι δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από το 2011 όταν και ανέλαβε το σύλλογο μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να τον οδηγήσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ισπανίας, ενός Κυπέλλου, ενός ισπανικού Super Cup και βεβαίως στην Ευρωπαϊκή καταξίωση.

Σε αυτά τα επτά χρόνια που έχει στον πάγκο της τον Ντιέγκο Σιμεόνε η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κατακτήσει δύο φορές το Europa League, ισάριθμες το Super Cup και έχει φτάσει ακόμα δύο σε τελικούς του Champions League.

Όπως είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι των Μαδριλένων θέλουν να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν στην Ισπανία τον Αργεντινό κόουτς και του το δείχνουν. Όπως αποκάλυψε η Marca στον Σιμεόνε το οποίο θα τον κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμα στην ισπανική πρωτεύουσα.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και τα δύο βασικά θέματα αφορούν τις απολαβές του, αλλά και τις ρήτρες σε περίπτωση που ο 48χρονος κόουτς αποφασίσει να φύγει. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος οι δύο πλευρές τα έχουν βρει με τον Σιμεόνε να παίρνει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον στην ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι απολαβές του κυμαίνονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή λίγο παραπάνω από αυτά που παίρνει ο Αντουάν Γκριεζμάν. Για να γίνει αντιληπτό το ποσό αρκεί να αναφέρουμε ότι από τους προπονητές ο μοναδικός που παίρνει περισσότερα είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα με τις απολαβές του Καταλανού να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, μένει να δούμε εάν θα επαληθευτούν όλα τα παραπάνω, αλλά και σε τι ποσό θα ανέρχεται η ρήτρα του Σιμεόνε σε περίπτωση που θελήσει να αποχωρήσει.

Photo credits: AP Photo/Pavel Golovkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ