LA LIGA

Χετάφε - Ρεάλ 0-3: Ο Βαράν ντύθηκε Μπενζεμά

Real Madrid's Raphael Varane, third left, celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Getafe and Real Madrid at the Coliseum Alfonso Perez stadium in Getafe, Spain, Saturday, Jan. 4, 2020. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Raphael Varane, third left, celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Getafe and Real Madrid at the Coliseum Alfonso Perez stadium in Getafe, Spain, Saturday, Jan. 4, 2020. (AP Photo/Paul White) AP

Η Ρεάλ άφησε πίσω τις τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2020 καθώς νίκησε 3-0 τη Χετάφε με πρωταγωνιστή τον Βαράν, αλλά και τον Κουρτουά που με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία.

Το 2019 ήταν κακό έτσι κι αλλιώς για τη Ρεάλ και ολοκληρώθηκε εξίσου άσχημα. Ισοπαλία με Βαλένθια στο Μεστάγια, ισοπαλία με Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, ισοπαλία με Μπιλμπάο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και στο -2 από τους μπλαουγκράνα.

Νέα χρονιά και ποδαρικό με το δεξί για τους μερένγκες. Νίκησαν 3-0 στο Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ τη Χετάφε κι επέστρεψαν στις νίκες. Τι κι αν ο Καρίμ Μπενζεμά δεν βρήκε δίχτυα. Το ρόλο του υποδύθηκε ο Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος με συμμετοχή στα δυο πρώτα γκολ οδήγησε τη βασίλισσα στο τρίποντο.

Έφθασε τα δυο γκολ και είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα πίσω από τον Σέρχιο Ράμος και συμπατριώτη του (Μπενζεμά). Εξίσου σημαντικός για την επικράτηση των παικτών του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν κι ο Τιμπό Κουρτουά.

Ο Βέλγος γκολκίπερ με σημαντικές επεμβάσεις πάνω στον Άνχελ και τον Μολίνα φρόντισε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του και μακριά από τους μερένγκες τα φαντάσματα. Το σκορ άνοιξε στο 34ο λεπτό. Ο Μεντί έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βαράν έπιασε την κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σορία κι άνοιξε το σκορ για τους μερένγκες. Το γκολ χρεώθηκε τελικά ως αυτογκόλ στον γκολκίπερ της Χετάφε.

Το δεύτερο γκολ ήλθε από Γάλλο διεθνή κεντρικό αμυντικό στο 56ο λεπτό. Και πάλι με κεφαλιά, αν και πέρασαν τέσσερα λεπτά μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι το γκολ μετρά και σύμφωνα με το VAR είναι από κανονική θέση. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του ματς στο έκτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Ο Μπέιλ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Βαλβέρδε, ο Ουρουγουανός έβγαλε την παράλληλη για τον Μόντριτς, ο οποίος παρά την πίεση του Κουκουρέγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας των γηπεδούχων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

Βαγιαδολίδ - Λεγκανές 2-2 (8', 79' Ουνάλ / 4' Μπράιτγουαϊτ, 13' Ρόκε Μέσα)

Σεβίλλη - Μπιλμπάο 1-1 (60' αυτ. Ουνάι Νούνιεθ / 15' Κάπα)

Βαλένθια - Έιμπαρ 1-0 (27' Μάξι Γκόμες)

Χετάφε - Ρεάλ 0-3 (34', 56' Βαράν, 90+6' Μόντριτς)

Ατλέτικο - Λεβάντε (19:30)

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα (22:00)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

Γρανάδα - Μαγιόρκα (13:00)

Σοθιεδάδ - Βιγιαρεάλ (15:00)

Αλαβές - Μπέτις (17:00)

Θέλτα - Οσασούνα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ