LA LIGA

Βαλένθια - Ρεάλ 1-1: Ο Μπενζεμά έδωσε βαθμό στο 95' στους μερένγκες

Real Madrid players celebrate the goal of their goalkeeper Thibaut Courtois during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Sunday, December 15, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Real Madrid players celebrate the goal of their goalkeeper Thibaut Courtois during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Sunday, December 15, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Συναρπαστικό ματς έλαβε χώρα στο Μεστάγια, με την Βαλένθια να προηγείται στο 78' με τον Σολέρ αλλά την Ρεάλ να ισοφαρίζει με τον Μπενζεμά στο 95' και να μένει ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή (VIDEOS).

Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης ισορρόπησαν σε τεντωμένο σχοινί στο Μεστάγια στο σπουδαιο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της La Liga, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Οι νυχτερίδες προηγήθηκαν στο 78' με τον Κάρλος Σολέρ και έδειχναν να είναι αγκαλιά με τη νίκη όμως στο 95' χτύπησε ο συνήθης ύποπτος για την ομάδα του Ζιντάν, Μπενζεμά, που έγραψε το 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή και κράτησε τους μερένγκες στην κορυφή μαζί με την Μπαρτσελόνα, τρεις ημέρες πριν το μεταξύ τους Clasico στο Καμπ Νόου.

Το πρώτο ημίχρονο στο Μεστάγια βρήκε την Ρεάλ να κυριαρχεί όσον αφορά στην κατοχή (64%) και στην κυκλοφορία της μπάλας, όμως παρά το γεγονός πως είχε 9 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας), δεν μπόρεσε όχι μόνο να βρει το πολυπόθητο γκολ αλλά να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Καλές στιγμές είχε πάντως αρκετές: το δυνατό σουτ του Βαλβέρδε από το ημικύκλιο που απέκρουσε ο Ντομένετς στο 6', το σουτ του Κρόος στο 12' που είχε την ίδια κατάληξη, την κεφαλιά του Μπενζεμά στο 17' (από σέντρα του Νάτσο) που έφυγε άουτ καθώς και την κοντινή κεφαλιά του Ροντρίγκο στο 20' που μπλόκαρε ο κίπερ της Βαλένθια.

Απέναντι στο παιχνίδι κατοχής της Ρεάλ με τις πολλές πάσες η Βαλένθια εμφανίστηκε παθητική στο πρώτο 20λεπτο, η συνέχεια ωστόσο την βρήκε να ισορροπεί το ματς και να μην επιτρέπει στους μερένγκες να φτάνουν με άνεση στην περιοχή της, ενώ είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου.

Valencia's Carlos Soler, second left, scores during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Sunday, December 15, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Valencia's Carlos Soler, second left, scores during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Real Madrid at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Sunday, December 15, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Αυτή ήρθε στο 35' όταν ο Γκαγιά έβγαλε σέντρα ξυράφι από τα αριστερά και ο Φεράν Τόρες πετάχτηκε ανάμεσα στους Βαράν και Ράμος, για να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής (προλαβαίνοντας την έξοδο του Κουρτουά) και να στείλει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Βαλένθια: ο Ροντρίγκο Μορένο έβγαλε κάθετη για τον Φεράν Τόρες, εκείνος μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ με το δεξί, με τον Κουρτουά να του κλείνει ωστόσο το οπτικό πεδίο με την έξοδο που έκανε και να αποκρούει σωτήρια.

Η φάση αυτή δημιούργησε ποδοσφαιρικές προσδοκίες για τη συνέχεια, όμως αυτές διαψεύστηκαν γρήγορα, καθώς η απόδοση της Ρεάλ έπεφτε διαρκώς όσο περνούσε η ώρα ενώ και η Βαλένθια έβγαινε μεν απειλητικά στην κόντρα, χωρίς όμως να καταφέρνει να προβληματίζει τον Βέλγο κίπερ των μερένγκες.

Στο 69' ο Ζιντάν προχώρησε σε διπλή αλλαγή για να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του, με τους Μπέιλ και Βινίσιους να παίρνουν τη θέση των Ροντρίγκο και Ίσκο, με το γκολ να έρχεται όμως από τους γηπεδούχους εννέα λεπτά αργότερα (78'), όταν ο Βας έπιασε στον ύπνο την άμυνα των μερένγκες από τα δεξιά και έστρωσε στον Κάρλος Σολέρ που έκανε το 1-0 με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Οι συγκινήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στις καθυστερήσεις το ματς πήρε έναν τρελό ρυθμό και ευνοημένη βγήκε εν τέλει η Ρεάλ. Στο 93' η Βαλένθια έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, με το σουτ του Βαγέχο από το ύψος της μικρής περιοχής να αποκρούεται από τον Κουρτουά, για να έρθει το 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι Μαδριλένοι εκτέλεσαν κόρνερ από τα αριστερά, ο προωθημένος Κουρτουά (!) πήρε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Ντόμενετς σε πολύ δύσκολή απόκρουση, με τη μπάλα να φτάνει στον Μπενζεμά που με δυνατό σουτ ξετίναξε τα δίχτυα για να γράψει το τελικό 1-1.

Αποτέλεσμα που ναι μεν σήμανε την πρώτη απώλεια βαθμών για την Ρεάλ μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα αλλά παράλληλα της επέτρεψε να διατηρηθεί στην κορυφή μαζί με την Μπαρτσελόνα, την οποία θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη (18/12, 21:00) στο Καμπ Νόου στο εξ αναβολής Clasico των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Αλαβές - Λεγκανές 1-1 (81' Χοσελού / 44' Μπρέθγουεϊτ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Γρανάδα - Λεβάντε 1-2 (60' Ματσίς / 55' Ροσίνα, 89' Μπάρντι)

Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2 (12' πεν. Ογιαρθάμπαλ, 62' Ίσακ / 38' Γκριεζμάν, 49' Σουάρες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Έιμπαρ 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Οσασούνα 2-0 (67' Μοράτα, 75' Σαούλ)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Χετάφε - Βαγιαδολίδ 2-0 (36' Κουκουρέλα, 82' Ροντρίγκεθ)

Θέλτα - Μαγιόρκα 2-2 (20' Ραφίνια, 50' πεν. Άσπας / 33' πεν. Σεβίγια, 83' Μπούντιμιρ)

Εσπανιόλ - Μπέτις 2-2 (19' Ντάρντερ, 41' Εσπινόζα / 4' Ιγκλέσιας, 67' Μπάρτρα)

Σεβίλλη - Βιγιαρεαλ 1-2 (61' Ελ Χανταντί / 13' Αλμπιόλ, 74' Εκαμπί)

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (78' Σολέρ / 90+5' Μπενζεμά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

La Liga: Επιτέλους νίκη για την Ατλέτικο
Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2: Μπλόκο πριν το clasico
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ